7 / 8

16 ani de inchisoare, cea mai mare condamnare intr-un dosar DNA

In 9 mai, instanta suprema l-a condamnat definitiv la 16 ani de inchisoare cu executare pe Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", acuzat de inselaciune prin afaceri cu terenuri. Alaturi de acesta au fost condamnati Andra Luminita Rasnoveanu, la 11 ani de inchisoare, si Romulus Benone Dragomir, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Pedeapsa de 16 ani de inchisoare este cea mai mare dispusa intr-un dosar, de la infiintarea structurii anticoruptie.


Un alt dosar este cel al preotului de la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta Gabriel Bucica, acuzat de trafic de etnobotanice dupa ce a livrat colete cu astfel de substante liderului unei grupari de traficanti din Vaslui. Preotul a fost condamnat definitiv in 2 iulie, de Curtea de Apel Iasi, la patru ani de inchisoare cu executare. El a fost judecat pentru ca a livrat, in 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanta, catre liderul unei retele de comercializare a unor astfel de substante in Vaslui.


In 2013 a fost condamnat definitiv, la trei ani de inchisoare cu suspendare, si fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala Octavian Visan, judecat pentru intretinerea de acte sexuale cu o eleva. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au hotarat sa-i scada din pedeapsa aplicata de prima instanta, respectiv de trei ani si sase luni. Visan a fost pus sub acuzare dupa ce Oana Raluca Racovita, eleva la Liceul "Jean Monnet", a reclamat, la Sectia 1 Politie, ca profesorul Octavian Visan a violat-o in timpul unei excursii la Predeal.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri