1 / 4

Locuintele vechi - in orice parte a orasului si deja construite

Calin Bucur (foto), consultant in cadrul Departamentului Rezidential al Colliers International si coordonatorul echipei care a elaborat indicele BREI (Bucharest Real Estate Index), este de parere ca cel mai mare avantaj locuintelor vechi este faptul ca sunt disponibile in orice parte a orasului si sunt gata construite, comparativ cu locuintele noi, care nu se bucura de aceeasi acoperire.

„In afara acestui avantaj, restul par a fi inclinate catre apartamentele noi. Daca ne gandim de la design-ul exterior si pana la siguranta constructiei, sau facilitatile disponibile, toate contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pentru locatarii proiectelor rezidentiale” ne-a explicat Calin Bucur.

Conform analizei lunare realizate de Colliers, noiembrie a adus a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi si-au mentinut valoarea medie constanta. Astfel, BREI a scazut fata de luna precedenta cu aproape 6% (n.r.: dublu fata de scaderea inregistrata in octombrie), ajungand la valoarea de 1.600 euro/mp de la 1.689 cat inregistra in octombrie. BREI-Nou a ramas la aceeasi valoare, scaderea indicelui global venind din deprecierea indicelui BREI-Vechi cu 10%.

Ionut Bordei, Head of Residential Department in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko, spune ca locuinta noua versus locuinta veche este o tema intens discutata, insa este evident ca o locuinta noua are multiple avantaje.

„Structura, finisaje, instalatii noi, posibilitati de personalizare in aceeasi bani, vecini cu acelasi statut social (nu apar divergente de opinie in ceea ce priveste administrarea si mentenanta), contorizare individuala, izolatii, etc. - toate sunt avantajele unei locuinte noi, in timp ce locuinta veche are un singur avantaj – un pret mult mai mic decat o locuinta noua”, afirma Ionut Bordei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri