4 / 5

Saptamana trecuta s-a incheiat dramatic

Am asistat vineri la o alta sedinta cu accente de panica, in care am vazut din nou reactia BVB care pentru o ora a suspendat tranzactiile bursiere pentru ca investitorii sa reanalizeze situatia si sa manifeste mai multa logica si mai mult calm.

“In aceasta perioada asistam la faza a treia a acestei crize si anume recesiunea economica. Ingrijorarile tot mai mari privind economia si confirmarea venita vineri din Anglia in privinta scaderii economice au facut investitorii sa provoace un val masiv de vanzari care probabil va continua pe masura ce vom vedea alti indicatori atat in Europa cat si in Statele Unite care sa confirme intrarea in recesiune”, a mai explicat Gabriel Necula.

Pe plan international, situatia nu a fost deloc buna. Bursele americane au inchis saptamana in scadere, in ton cu celelalte piete principale din Europa si Asia.

Indicele Standard&Poor's 500 a inchis sedinta de vineri cu un declin de 3,5%. Indicele Dow Jones s-a depreciat cu 3,59% iar indicele Nasdaq a coborat cu 3,23%. Vineri, indicele japonez Nikkei 225 s-a depreciat cu 9,6%, la minimul ultimilor 5 ani si jumatate. In Europa, bursele din Germania si Anglia s-au depreciat cu 5 procente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri