2 / 5

Mihail Ion: Nu ma astept la schimbari radicale

Sunt si voci care nu cred in schimbari radicale si benefice aduse de noul presedinte istoric al Americii.

“Nu ma astept la schimbari esentiale o data cu alegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite ale Americii. Economia SUA se confrunta cu multe incertitudini in continuare si nu vad schmbari radicale. Economia este in recesiune, administratia noua poate sa ajute piata sa isi revina. Poate impactul se va face simtit pe termen mai lung, cand vor fi intreprinse niste masuri pentru revigorarea economiei, dar stirea in sine nu a influentat cu nimic”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihail Ion, managerul Raiffeisen Asset Management (foto).

Pana la urma, alegerea lui Barack Obama nu a fost o mare surpriza, fiind preconizat si aratat de sondaje ca el va castiga.

“Venirea lui la conducerea SUA poate sa coincide cu un moment de usoara revigorare a pietelor, poate nu datorita lui direct, dar este omul momentului. Toata lumea asteapta sa ia masurile necesare pentru a grabi revenirea economiei americane. Fara acestea, lumea financiara isi va reveni mai greu”, a explicat Marcel Murgoci, director de operatiuni la EstInvest.

Cresterile din zilele trecute au fost resimtite in piata ca un entuziasm in asteptarea rezultatelor alegerilor din SUA.

“Finalizarea, confirmarea asteptarilor a determinat pe multi sa isi marcheze profiturile. Acum lumea nu mai e asa mult focusata catre America si s-au intors la problema crizei”, a mai spus Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri