4 / 5

Alegerea lui Obama a adus marcari de profituri

Daca in asteptarea alegerilor si dupa primele sondaje, pietele au avut evolutii pozitive, ieri, dupa confirmarea asteptarilor bursele au scazut.

Bursele europene au scazut ieri, dupa sase sedinte consecutive de castiguri, in contextul in care actiunile din sectorul marfurilor au urmat tendinta de ieftinire a petrolului si metalelor, iar atentia a revenit asupra cresterii economice mondiale, dupa alegerile din SUA, relateaza NewsIn.

“Cred ca in asteptarea confirmarii lui Obama, pietele au evoluat pozitiv si au fost impulsionate de posibilitatea ca el sa castige. Confirmarea a dus la un evident “profit taking” in randul investitorilor (de aici si corectiile de azi). BVB a reactionat dupa parerea mea in ton cu regiunea, influenta externa ducand la miscarile pe care le-am vazut”, a explicat Ovidiu Fer.

Indicele FTSEurofirst 300 a inchis sedinta in scadere cu 2%, la 954,34 puncte. De la inceputul acestui an, indicele a pierdut aproape 37%.

"Nu va avea loc nicio schimbare imediata in urma rezultatelor alegerilor. Nu am pus capat inca tendintelor negative", a declarat un economist din cadrul Cazenove, Darren Winder.

In sectorul energetic, titlurile BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Cairn Energy si Tullow Oil s-au depreciat cu niveluri intre 1,9 si 4,2%.

In sectorul bancar, actiunile Standard Chartered s-au depreciat c u 4,3%, titlurile UBS au pierdut 2%, iar cele Commerzbank - 3,4%.

Bursa din Paris a inchis sedinta in scadere puternica, indicele CAC 40 pierzand 1,98%, la 3.618,11 puncte, o corectie normala dupa sase sedinte consecutive de crestere, in timp ce vestile economice negative au continuat sa apara.

Pe bursa din Frankfurt, indicele Dax a pierdut 2,11%, la 5.166,87 puncte, in timp ce indicele Footsie-100 al Bursei din Londra a incheiat sedinta in scadere cu 2,34%, la 4.530,73 puncte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri