3 / 4

"Valentin Ionescu a demonstrat ca a fost o alegere buna"

Numirea lui Valentin Ionescu la conducerea executiva a Bursei a creat un entuziasm temporar in piata, urmat de o serie de atacuri, inca de la primele masuri luate de noul director.

Dupa 4 luni de mandat, Farmache spune ca e prea devreme pentru un bilant, insa este convins ca Ionescu a fost o decizie potrivita .

„Valentin Ionescu a venit intr-o perioada dificila, insa primele rezultateincep sa apara. Bursa a devenit mai vizibila, s-au concretizat cateva proiecte, s-a deschis ATS-ul, s-au intensificat vizitele la emitenti si s-a inceput un program de restructurare. Au fost decizii adecvate luate de CEO si cred ca este o alegere buna”, a explicat presedintele BVB.

Legat de presiunea care atarna pe umerii directorului, Farmache spune ca l-a prevenit inca de la inceput ca nu va fi usor, in special in Romania.

„Am trait aceasta experienta si l-am prevenit, dar sper ca se va putea cali si imbunatati performanta pe care o asteapta participantii la piata. Cel putin pana acum a demonstrat ca doreste sa se implice”.

Decizia de numire a lui Valentin Ionescu, 38 de ani, ca director general al Bursei de Valori Bucuresti a creat euforie, la finalul lunii septembrie. Cu o cariera cladita in Romania si pe pietele din regiune, noul director al BVB a aterizat intr-o piata suferinda. Mandatul sau poarta povara asteptarilor uriase de la toti jucatorii, iar misiunea principala este sa resusciteze Bursa, sa o vindece si sa ii dea avant.

Unul din planuri pentru conducerea executiva a BVB era un management strain, dar nicio experienta din orice piata nu ar fi compensat lipsa ancorarii in realitatea romaneasca.

Asadar, Stere Farmache a gasit formula perfecta pentru schimbarea atat de necesara: Valentin Ionescu, unul din primii brokeri avizati la BVB, dar care si-a petrecut ultimii ani pe bursele din regiune, in special din Praga si Viena. Ambele conditii au fost indeplinite. Mai mult, conducatorul Bursei de la infiintare ii acorda noului CEO credit deplin.

“Valentin Ionescu stie care sunt pedalele pe care sa apese pentru a atinge obiectivele fixate”, spune Farmache.

Citeste tot articolul Garda veche si garda noua de la Bursa: Duoul Farmache - Ionescu


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri