3 / 4

Principiu de business: Lead, don’t follow!

Criza a avut si o parte buna: seful Colliers a invatat multe despre oameni in ultimii doi ani. “Am invatat sa fiu mai atent la ce servicii ofera toti colegii din firma. Am citit despre strategie si am aplicat cat de mult am putut in practica. Am invatat mai multe despre cum sa structurezi o oferta, un produs sau un serviciu nou, cum sa dezvolti si sa implementezi o idee”, rezuma Bogdan Georgescu.

In primul trimestru, compania a lansat un serviciu de reevaluare a garantiilor ipotecare si, tot in acest an, Colliers a fost ales consultant imobiliar pentru Vodafone Romania. In plus, alte noi servicii urmeaza sa fie lansate.

“Merg pe principiul «Lead, don’t follow!», imi vad de treaba si la sfarsit trag linie. Ca si companie, in fiecare an am incercat sa venim cu ceva nou, sa schimbam modul in care prezentam informatia catre client, in care analizam piata, iar concurenta, de obicei, are o intarziere de 6-12 luni”, spune presedintele Colliers.

Din filosofia sa de business face parte si modul de recrutare a personalului, Georgescu argumentand ca oamenii buni, cu experienta, sunt greu de gasit si de aceea, de multe ori, angajeaza tineri, pe care ii formeaza in cativa ani pentru a incepe sa lucreze in piata. “In general, nu am angajat de la concurenta”, subliniaza el.

In ceea ce priveste educarea si analiza pietei imobiliare, sunt putini cei care incearca acest lucru, este de parere Georgescu.“Foarte rar am vazut in presa economica o atentie spre educarea pietei, spre analiza sau intelegerea unui fenomen”, mai spune Bogdan Georgescu, adaugand ca citeste cu placere Harvard Business Review, o revista lunara, prin care incearca sa “stea la curent cu trendurile la nivel de management si strategie economica”.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand 294 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri