3 / 6

Istoria unui business de familie

Fabrica de confectii ModaTim, cunoscuta anterior sub denumirea de fabrica Bega, a fost infiintata in anul 1959, iar dupa 1990 a fost privatizata, noul proprietar fiind familia Sandor. Pana in primavara anului trecut, fabrica a avut sediul in Piata 700, din centrul Timisoarei, insa ulterior a fost relocata in comuna Giroc, relocare ce a necesitat o investitie de circa 3,5 milioane de euro. Noul sediu al fabricii (foto) are o suprafata de peste 8.000 mp.

“Totdeauna am stiu ca va veni un moment cand fabrica va trebui relocata, era doar neclar cand se va intampla acest lucru. O varianta a fost sa vindem terenul, dar ofertele primite nu justificau relocarea, pentru ca erau foarte mici. Asa s-a nascut proiectul de birouri”, povesteste Ovidiu Sandor.

Astfel, pe locul fostei fabrici din Piata 700 au fost dezvoltate primele trei cladiri de birouri, proiectul urmand sa totalizeze cinci cladiri. “Din experienta anterioara, am observat ca intervalul ideal pentru livrarea cladirilor este de 12-18 luni, astfel incat sa aparara cererea, dar fara sa treaca o perioada prea lunga de timp”, explica Sandor.

Paralel cu business-ul imobiliar, Ovidiu Sandor se ocupa si de conducerea fabricii de confectii, alaturi de sora sa, Animona Hutu. Confectiile raman insa, mai mult decat imobiliarele, o afacere de suflet.

“Un business de familie este mai ales ModaTim, fabrica de confectii. Este o firma pe care tatal nostru a condus-o timp de peste 20 de ani, in care am crescut alergand printre haine cand eram copil, iar unele angajate ma stiu inca de cand aveam cativa ani. In plus, fiind o societate cu circa 400 de actionari, este o provocare continua”, spune Ovidiu Sandor.

Omul de afaceri s-ar vedea si la conducerea unei multinationale, insa crede ca implicarea emotionala este mult mai mare in cazul de fata, ceea ce face din conducerea ModaTim o experienta speciala, pentru ca este altceva cand “totul te leaga de locul in care lucrezi”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri