Vizita in sediul Electronic Arts, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din lume si totodata unul dintre cei mai importanti angajatori de pe plan local, este o adevarata poveste, fiind poate una dintre cele mai frumoase experiente traite pana acum.

Dezvoltatorul unor serii de jocuri precum FIFA, Battlefield, Need for Speed, Crysis sau SimCity este una din companiile care ne-a cucerit copilaria si care a pariat pe talentul tinerilor din tara noastra, americanii dezvoltand la nivel local unul dintre cele mai mari centre de testare si dezvoltare ale companiei din Europa.

Electronic Arts, companie care detine peste 1.300 de angajati la nivel local, ocupa nu mai putin de 10 etaje ale unei cladiri de birouri din zona de Vest a Capitalei,una dintre cele mai interesante locatii de birou, fiind un punct de atractie pentru tot mai multi dezvoltatori de proiecte imobiliare.

Amenajarea birourilor EA a fost un adevarat maraton, sustine compania de arhitectura care s-a ocupat de acest proces, deoarece mutarea s-a realizat in timp record - 6 luni de la primele schite pana la darea in folosinta a spatiului, adica mai putin de o luna pentru fiecare etaj in parte.

“Spatiul de birou rezultat este original nu numai prin multitudinea de tematici inspirate din scenele jocurilor EA dar si prin realizarea amanuntita a acestora – piese special create si executate local, de la mobilier si lampi printate in tehnologia 3D, pana la elemente butaforice sau printuri de mari dimensiuni”, a declarat Anda Manu, arhitectul AMA Design, companie specializata in servicii de amenajari a spatiilor de birouri.

Pe fiecare etaj din cele 10 pe care este desfasurata activitatea EA la nivel local se regasesc logo-uri si imagini din cele mai de succes jocuri, toate binecunoscute de pasionatii de jocuri PC care vor recunoaste prin design si atmosfera apartenenta fiecarui spatiu – Star Wars, Bejeweled, FIFA, Battlefield, Need for Speed, NBA, NHL sau alte jocuri ce sunt usor recognoscibile prin scenografie.

In acest spatiu se vor regasi sali unde intalnirile se desfasoara practic intr-o scena dintr-un anumit joc dupa care te poti relaxa intr-un alt spatiu ce recreaza lumea magica a altui joc. Este o succesiune de spatii care nu te lasa sa uiti unde esti : „ acasa” la unul dintre cei mai puternici creatori de jocuri – Electronic Arts.

Relocarea birourilor Electronic Arts s-a realizat in doua etape, dar proiectul a fost gandit unitar inca de la primele schite de catre echipa de arhitecti AMA Design.

„Cerinta EA a fost aceea de a crea un spatiu inspirational si fiecare sala de intalnire, zona de relaxare sau spatiu de lucru sa reprezinte transpunerea in realitate a virtualului din jocurile sale. Fiind chirias unic in cladire, EA a avut ocazia sa isi personalizeze inclusiv lobby-ul de receptie, unde spatiul de asteptare este deschis catre un perete in care sunt reprezentate jocurile create de EA si monitoare pe care ruleaza imagini din acestea. Gradina verticala aduce un plus de vitalitate spatiului si pune in valoare designul futurist al desk-ului de receptie pozitionat pe peretele opus”, sustine Anda Manu.

Mai mult decat atat, chicinetele au fost standardizate pentru o optimizare a costurilor, insa au pe fiecare etaj un branding diferit, ilustrand si ele cate un joc aparte care iti da senzatia ca esti intr-un atelier de tunning de masini sau intr-un ring UFC, intr-o lume magica inspirata a celebrei Alice (Madness Returns) sau pe strada unde se joaca skaterii.

„De aici angajatii se pot aproviziona cu bauturi si fructe la discretie, insa masa se poate lua doar la cafeteria de la etajul 1 dotata cu tot ce este necesar pentru incalzirea sau prepararea unei mese. De multe ori angajatii comanda mancarea de la food court-ul centrului comercial care se afla in vecinatatea birourilor”, a mai spus Anda Manu.

Spatiul de lucru este viu colorat si foarte dinamic prin combinatia de texturi, materiale si efecte vizuale diverse. Niciun etaj nu seamana cu celalalt desi are anumite puncte cheie pozitionate in acelasi loc pe plan pentru o usoara orientare.

Peretii sunt tapetati cu folii de tip whiteboard pentru comunicare si brainstorming si nici un spatiu nu este lasat la voia intamplarii, fiecare colt este utilizat, fie el pe circulatia marcata pixelat cu mocheta multicolora sau intre stalpi si fatada unde poti gasi chiar si un leagan ca in copilarie sau celebrul colt Take 5 ce este pentru scurte intalniri informale sau de relaxare.

Birourile EA Romania sunt cu adevarat speciale, reflectand atentia fata de detalii si nu in ultimul rand dorinta companiei de a crea un mediu de lucru bogat ambientat pentru angajatii sai.

Putem spune, fara indoiala, ca sediul Electronic Arts din Bucuresti este unul dintre cele mai inedite spatii de lucru din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri