Inovatia in domeniul reducerii consumului si risipei de apa continua, cel putin asta ne propune o echipa de ingineri care a prezentat o solutie cu adevarat revolutionara in ceea ce priveste confortul, protejarea mediului inconjurator, precum si reducerea costului cu apa curenta din locuinta.

Dupa ce zilele trecute va prezentam conceptul Nebia, prima solutie care isi propune sa reduca nivelul de apa consumat cu pana la 70%, o echipa de ingineri a lucrat in ultimele luni la dezvoltarea e-Shower, o alta revolutie tehnologica, o inovatie care propune sa fie chiar mai eficienta si practica decat cea a concurentei.

Sub sloganul “Save water, save energy, save money”(Salveaza apa, redu consumul de energie si fa economii), inginerii de origine australiana isi propun sa aduca solutie care sa opreasca pierderile masive de apa cu care tarile dezvoltate se confrunta.

Cata apa s-ar putea economisi anual si cum se traduce acest lucru in bani

Conform unor date referitoare la consumul de apa din SUA, fiecare proprietar al unei locuinte consuma, in medie, annual, aproximativ 80.000 de litri de apa, utilizarea solutiei propuse de e-Shower urmand sa aduca economii anuale de 400 de dolari.

O solutie foarte eficienta este utilizarea acestui concept in salile de fitness. De exemplu, din calculele inginerilor australieni, o sala de fitness cu aproximativ 5.000 de membri consuma in medie 4,5 milioane de litri anual, ceea ce se traduce in aproximativ 22.000 de dolari in economii.

Un dispozitiv usor de instalat: fara gauri, fara instalator!

Inginerii australieni sustin ca solutia e-Shower este foarte usor de instalat si extrem de intuitiva si se poate monta in cel mult 3 minute. e-Shower se ataseaza cu usurinta de cordonul de la dus si este functional in orice tara din lume si nici nu trebuie sa renunti la vechiul sistem de dus din baie.

Mai mult decat atat, inginerii australieni care au proiectat e-Shower sustin ca pentru a monta solutia de economisire a apei nu este nevoie de instalator si nici de gauri in pereti.

O alternativa sanatoasa

Inginerii australieni sustin ca exista sisteme de economisire care transforma pur si simplu apa in abur, proces care nu face altceva decat sa transforme clorul in interiorul suportului de dus care pot patrunde in interiorul porilor. Potrivit acestora, e-Shower lucreaza pe baza unui filtru compact care este dovedit sa inlature pana la 99% dintre produsele chimice, clorul, precum si alte impuritati care se gasesc in apa de la dus.

Mai mult, inginerii sustin ca e-Shower a fost testat in conditii speciale in bazele aeriene ale fortelor militare din Australia si au descoperit ca para de dus nu retine nicio bacterie care, in mod normal, se gaseste pe majoritatea acestor dispozitive.

Cum este experienta e-Shower

Inginerii australieni descriu experienta e-Shower drept unica, sistemul de transport al apei fiind realizat prin intermediul a miliarde de nanobule care iau contact cu pielea si livreaza o cantitate constata de apa.

Totodata, prin sistemul de efect Venturi folosit pe e-Shower este evitata calcifierea (depunerea de piatra, coroziunea, precum si colmatarea (proces prin care porii unui material poros sunt astupati).

Solutia propusa de inginerii australieni beneficiaza si de o garantie de 30 de ani, astfel ca grija ca acest produs sa se defecteze este una foarte mica.

Proiectul este disponibil pe Kickstarter si isi propune sa stranga cel putin 60.000 de dolari australieni. In numai cateva zile, e-Shower a strans circa 9.000 de dolari prin crowdfunding si mai are inca 28 de zile pana cand aceasta campanie se va incheia.

Cum arata Nebia, concurentul direct al e-Shower si cum se ascute batalia pentru economia de apa

Un start-up din California, care sustine ca ar putea revolutiona experienta de sub dus prin reducerea cu 70% a consumului de apa prin intermediul unei noi tehnologii, a reusit sa stranga nu mai putin de 2 milioane de dolari prin intermediul unei campanii de crowdfunding, ceea ce ar putea permite companiei sa dezvolte proiectul pana in stadiul de comercializare.

Compania Nebia isi propusese initial sa stranga 100.000 de dolari o data cu demararea campaniei, in prima parte a lunii august, insa propunerea tinerilor din spatele start-up-ului a atras foarte mult atentia asupra unei tehnologii care este pe cale sa revolutioneze complet industria de profil. Inventia echipei din spatele Nebia este pe punctul sa devina o revolutie, fiind o tehnologie dupa care marii producatori de solutii sanitare din industrie “alearga” dupa mai multi ani.

Principiul de functionare este relativ simplu si utilizeaza o tehnologie desprinsa din sistemele aerospatiale sau cele folosite in domeniul medical. Conform datelor prezentate de catre Nebia, tehnologia din spatele acestui dus permite o acoperire de 10 ori mai mare a suprafetei catre care para dusului este indreptata comparativ cu un dus conventional.

Mai multe despre sistemul revolutional al Nebia, in articolul wall-street.ro disponibil aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri