"In zona de procesare a carnii cresterile sunt intre 10 si 22%. Relevant este ce s-a intamplat in lunile iunie si iulie, comparativ cu luna mai. In iunie, comparativ cu mai, majoritatea jucatorilor a crescut cu 6-8%, iar in iulie comparativ cu mai, cresterea a fost de 15%", a spus Timis. Radu Timis a afirmat ca toate categoriile de mezeluri au inregistrat cresteri de productie in ultimele doua luni, inclusiv toba, care se consuma in special iarna, scrie Mediafax.

"Pe categoria de produse crud-uscate, cresterea a fost de 14,9% in ultimele doua luni. Pe zona de crenvursti cresterea a fost de 14,7%, pe carnati de 14,16%, pe salamuri de 14,1%, pe specialitati de 13,7%, pe parizer de 11,7%. Practic, toate categoriile au inregistrat cresteri, inclusiv toba, care este un produs sezonier a avut o crestere de aproape 2%", a completat Timis, care a precizat ca firma sa de mezeluri a inregistrat in lunile iunie si iulie cele mai bune rezultate din istorie.

Omul de afaceri sustine ca si industria de crestere a animalelor a inregistrat rezultate mai bune in ultimele doua luni. "Nu doar industria prelucratoare, ci si cea de crestere a pasarilor si porcinelor a avut de castigat de pe urma reducerii TVA la alimente. In primele sase luni ale anului, zona de pasare a inregistrat o crestere de 8%, iar exporturile au crescut si ele, in timp ce importurile au scazut. Totodata, se importa din ce in ce mai putina carne nefiscalizata. Daca inainte intrau tiruri intregi cu carne de pui nefiscalizata, acum aceasta e in zona masinilor mici de 1,5-3 tone", a subliniat Timis.

Radu Timis a precizat ca rezultatele scaderii TVA la alimente se vor vedea peste sase luni, cand sunt asteptate rezultate si mai bune decat in iunie si iulie.