Oricine isi doreste la un moment dat o schimbare in viata. Unii aleg sa lase in urma rutina de corporatisti si sa calatoreasca in jurul lumii, in timp ce altii aleg varianta unui trai mai linistit, intr-un sat departe de agitatia vietii cotidiene.

Iar avantajele locuirii la tara sunt numeroase. Important e sa iti faci un plan bine gandit de la bun inceput ca sa nu iti lipseasca nimic si nici sa nu duci lipsa confortului unui camin modern. Iata, asadar, care sunt motivele care fac ca viata la tara sa fie de multe ori mai avantajoasa decat cea de la oras:

Mai putina poluare

Aici ne referim atat la un aer mai curat, cat si la mai multa liniste. Intr-un oras aglomerat, mai ales in zonele in care se construiesc ansambluri rezidentiale si in apropiere de cartierele industriale, unde poluarea atinge cote destul de mari, iar aerul este plin de praf. Mai mult, constant este galagie, fie ca provine de la traficul de pe bulevard sau de la diferite lucrari de reabilitate sau constructii.

In schimb, intr-o zona rurala nu ai de-a face cu agitatia din oras si oamenii sunt mai relaxati. Poti iesi in curte sa citesti o carte la umbra fara sa auzi constant galagia vecinului de la bloc. Cu alte cuvinte, zonele rurale ofera o perspectiva mult mai linistita asupra vietii si iti ofera spatiul si atmosfera potrivita pentru a-ti duce la bun sfarsit ideile pe care le ai in plan.

Mancare curata si sanatoasa

Cei mai multi oameni care locuiesc la tara isi cultiva singuri legumele si fructele de care au nevoie. Asta inseamna ca ai numeroase resurse de aprovizionare cu ingrediente proaspete. Mai mult decat atat, poti chiar sa iti creezi propria gradina de legume si fructe, astfel incat sa ai siguranta ca stii cu adevarat ca ceea ce mananci e sanatos.

Pe langa acestea, poti alege sa cresti acasa cateva pasari, aceasta fiind cea mai buna cale ca sa te asiguri ca intr-adevar carnea pe care o mananci e curata. Ai varianta de a lua pui de gaina de o zi de la producatori de incredere. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu stii cum sa iti cresti propriile pasari, deoarece vei primi de la bun inceput sfaturi despre nutritia lor si cum sa le cresti pentru a te bucura de o mancare sanatoasa.

Mai putin trafic

Spuneam mai sus ca poluarea fonica este diminuata la tara, mai ales in privinta traficului. Chiar daca o sa iti ia mai mult timp sa ajungi in orasul din vecinatate, in cazul in care stai la o distanta destul de mare, cel putin drumurile pana acolo nu vor fi la fel de aglomerate. Iar in ceea ce priveste drumurile locale, numarul de masini este semnificativ mai mic, asa ca ajungi cu usurinta dintr-o parte in alta a satului.

Apartenenta la o comunitate

Spre deosebire de viata la oras, intr-un sat de mici dimensiuni ideea de comunitate este mult mai prezenta. Oamenilor este mult mai usor sa se cunoasca intre ei si aproape ca e imposibil sa nu gasesti pe cineva cunoscut pe strada. Iar avantajul este acela ca te poti imprieteni cu usurinta cu fiecare dintre acestia.

Turism rural

Daca ai spirit antreprenorial, mutarea la tara poate insemna o buna oportunitate sa iti deschizi o afacere in domeniul agriculturii. Avantajul este ca exista fonduri speciale pe care le poti accesa daca nu dispui de un buget suficient. Astfel, poti opta sa iti deschizi o ferma sau o pensiune. Cu cat zona in care vrei sa iti deschizi afacerea este mai izolata, cu atat suma de bani pe care o vei primi este mai mare.

In concluzie, viata la tara aduce numeroase avantaje persoanelor care isi doresc un trai mai relaxat. De la liniste si multa verdeata si pana la siguranta ca folosesti ingrediente curate si sanatoase pentru hrana pe care o pui pe masa sau posibilitatea de a deschide o afacere, mutarea la sat se poate dovedi alegerea potrivita pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri