Agricultorii români, afectați de seceta din acest an, vor primi despăgubiri de la statul român, a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Banii vor veni după recoltare.

”Peste criza generată de coronavirus s-a instalat și o secetă puternică, extremă. Unii dintre specialiști spun că nu au mai întâlnit o asemenea secetă. Datele pe care avem de la Administrația de Meteorologie nu sunt deloc încurajatoare, pentru că s-au înregistrat precipitații de 5 l/mp în toată țara”, a explicat Oros.

Problemele cele mai mari sunt în zonele Moldovei și Dobrogei, unde culturile de toamnă sunt compromise în mare parte, în special unde nu s-a putut iriga

”De zece ani, fermierii nu au mai fost despăgubiți pentru pagubele produse de secetă, deși exista ordinul 459 din 2019, care se referă la seceta hidrologică și HG 557 /2016, (...) Astăzi, împreună cu colegii de la MAI am emis acest ordin în așa fel încât echipele locale și județene pentru situații de urgență să aibă o bază legală prin care să constate zonele afectate de secetă”, a precizat ministrul.

În momentul în care vom finaliza evaluarea pagubelor produse de secetă, toți fermierii care sunt afectați vor fi despăgubiți.

Potrivit acestuia, suma va fi decisă, în funcție de dimensiunea totală a pagubelor secetei, iar banii vor veni după recoltare.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri