Deputatul PSD Florin Ionuţ Barbu, preşedintele Comisiei pentru agricultură, a declarat că protestul fermierilor români faţă de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptăţit, menţionând că este timpul reintroducerii taxelor vamale pentru produsele provenite din Ucraina.

"Este din ce în ce mai evident că decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piaţa, au generat prăbuşiri ale preţurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-şi valorifica producţiile. Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către ţări terţe", a afirmat Barbu, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

El a menţionat că PSD va continua să sprijine fermierii români şi producţia românească.

"România va continua să sprijine Ucraina până când va câştiga războiul declanşat de Rusia, însă avem datoria să ne protejăm fermierii şi procesatorii! Partidul Social Democrat va continua să sprijine fermierii români şi producţia românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toţii le traversăm", a adăugat preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor.

Fermierii au organizat, vineri, proteste în mai multe judeţe şi în Capitală, nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agroalimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri