Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au anuntat ca vor semna, in 17 februarie, contractul cu compania germana Bosch privind deschiderea unei investitii in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, productia urmand sa inceapa la sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii companiei Bosch mai au de rezolvat cateva probleme legate de cartea funciara, iar dupa semnarea contractului, daca acesta nu va include clauze de confidentialitate, va putea fi prezentat public.

"In data de 17 februarie vom semna contractul cu Bosch, privind deschiderea unei investitii in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, care este negociat si aproape finalizat. Cei de la Bosch vor sa construiasca la Jucu, printre altele, o unitate de productie componente auto, spatii de birouri, un spatiu logistic. Ei mai au de rezolvat detalii privind cartea funciara. Dupa semnare, daca nu doresc o confidentialitate, contractul il putem face public. Productia in viitoarea fabrica Bosch ar putea incepe la sfarsitul acestui an", a spus Tise.

Presedintele CJ Cluj a afirmat ca spera sa poata prinde in contract clauze privind acordarea de despagubiri in cazul in care cei de la Bosch vor pleca de la Jucu inainte de termen. Alin Tise a precizat ca si contractul cu compania DeLonghi urmeaza sa fie incheiat, dupa ce producatorul italian va reusi intabularea halelor cumparate de la Nokia.

Producatorul german de componente auto Bosch va concesiona, in judetul Cluj, un spatiu de productie de 215.000 metri patrati pentru o investitie in valoare totala de 77 milioane euro, potrivit datelor prezentate, in 2 februarie, de conducerea companiei.

Grupul german estimeaza ca investitia va asigura, intr-o prima faza, peste 300 noi locuri de munca, transmitea Guvernul printr-un comunicat.

Bosch ar urma sa isi instaleze facilitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, declara, odata cu anuntul privind preluarea facilitatii de productie Nokia din Jucu de catre producatorul italian de electrocasnice DeLonghi, ca institutia pe care o conduce se afla in negocieri avansate cu un nou investitor, fara sa precizeze numele acestuia. Tise spunea ca este vorba de un producator de componente auto care va investi 60 milioane de euro in fabrica din parcul Tetarom III si va crea intre 1.500 si 2.000 de locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri