Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (16,1% serie bruta), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7,2%) si la comertul cu autovehicule (2,5%).

Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,4%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,8% mai micǎ fata de primul trimestru din 2011, scadere provenita de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (7,3%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (5,1%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,9%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (9,1%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (1,2%).

Ca serie ajustata serviciile de piata prestate populatiei s-au diminuat cu 3,4%.

Citeste si:

In luna martie fata de februarie cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o majorare de 21,7%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (24,7%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (22,9%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (16,5%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (11,4%).

Seria ajustata a avut un plus de 2,7%. Serviciile de piata prestate populatiei au urcat cu 16,1% ca serie bruta si cu 4,2% ajustat.
Fata de martie 2011 afacerile din comertul auto au scazut cu 5,8% brut si cu 2,8% ajustat.

Serviciile pentru populatie s-au diminuat cu 0,8%, respectiv 0,5%.