Initiva a fost demarata in urma intentiilor oficialilor companiei auto de a renunta la sistemul de contributii pentru pensii acordat angajatilor noi, precum si din cauza scaderilor salariale programate pentru anul viitor, potrivit BBC News

Disputa nu ii implica pe muncitorii aflati pe liniile de productie, insa reprezentatii sindicatului sunt de parere ca si acest segment va fi afectat.

Un purtator de cuvant al Ford Motor a declarat ca doar angajatii din sectorul administrativ au intrat in greva, activitatea majoritatii fortei de munca implicate in procesul de asamblare auto nefiind perturbata.

Citeste si:

Sindicalistii sunt ingrijorati ca sistemul de contributii pentru pensiile tuturor angajatilor ar putea fi afectat si ulterior inchis. De asemenea reprezentantii au mai semnalizat faptul ca producatorul auto plateste salarii mai mici angajatilor noi decat a celorlalti pentru sarcini asemanatoare.

Ford Motor a comercializat peste 30.000 de automobile in Marea Britanie, cea mai mare piata a producatorului din Europa, in luna mai, cu 11,7% mai mult decat in aceeasi perioada din 2011 si are o cota de piata de 16,1%, potrivit FinChannel.

Este al doilea producator din Europa, dupa Volkswagen, reusind sa vanda 130.000 de masini in luna mai in toate cele 51 de piete europene, cu 9,3% mai putin decat in mai 2011.

Ford este prezenta in Romania din 2007, cand a preluat Automobile Craiova. Luna trecuta compania a lansat modelul B Max.