El a afirmat ca Primaria va cumpara intre 10 si 15 astfel de autobuze, in functie de pretul de licitatie, in baza unei finantari din partea Guvernului Elvetiei.
"In principiu, am primit acordul de finantare si asteptam ca Ministerul de Finante sa dea aprobarea finala. Sper ca acest model de la Cluj-Napoca sa fie preluat si de alte administratii locale din Romania pentru ca raspunde nevoilor de mediu, de consumuri reduse, nepoluante. Sper ca aceste autobuze, care vor face parte din parcul auto al RATUC, sa le avem anul viitor in circulatie pe strazile Clujului", a spus Boc.
Pretul unui astfel de autobuz electric este cuprins intre 300.000 si 500.000 de euro.
Reprezentantii Primariei clujene au precizat ca este nevoie de aprobare din partea Ministerului Finantelor intrucat acesta este autoritatea contractanta, iar finantarea proiectului se deruleaza prin intermediul acestei institutii.
Tipul de autobuze si pretul acestora urmeaza sa fie stabilite in urma licitatiei care va fi organizata de Primaria Cluj-Napoca.
Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin a semnat, in martie 2012, la Bucuresti, acordul privind asistenta financiara acordata mai multor municipalitati din tara in cadrul unui program cu finantare nerambursabila din partea Guvernului Elvetiei, prin care pot fi depuse diferite proiecte.
Alaturi de Cluj-Napoca au fost selectate municipiile Arad, Suceava si Brasov, care vor putea accesa bani dintr-o suma totala de circa 37 de milioane de franci elvetieni.
Cofinantarea autoritatilor locale din Cluj-Napoca pentru acest proiect este de 15 la suta.
Regia Autonoma de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj-Napoca dispune, in prezent, de 213 autobuze care folosesc drept combustibil motorina.
Sursa foto: captura wikimedia.org
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: