Producatorul de componente auto Draxlmaier au avut o prima intalnire cu reprezentantii sindicatelor, pentru a se consulta cu privire la procesul de restructurare a 292 de posturi din fabrica de la Pitesti.
Acest numar reprezinta aproximativ 8% din personalul fabricii si 2% din totalul angajatilor grupului german in Romania.

Dinamica pietei auto la nivel international are impact asupra comenzilor livrate de fabricile din Romania: restructurarile din Pitesti sunt o consecinta directa, dar, in acelasi timp, alte locatii precum Codlea sau Satu Mare, care livreaza comenzi catre alti clienti, cunosc o extindere a afacerii si a personalului, cu peste 1.500 de angajati in acest an.

Restructurarile se fac respectand legislatia in vigoare, iar consultarea cu sindicatele de azi este una dintre etapele prevazute in proces. Aceasta a avut ca scop discutarea procesului pe baza caruia se vor face restructurarile. Compania va oferi angajatilor restructurati pachete compensatorii conform legii, dar si sprijin, impreuna cu autoritatile locale si consultanti specializati, pentru reintegrarea cat mai rapida in campul muncii.

„Compania noastra opereaza intr-o piata extrem de complexa din industria auto si, prin urmare, trebuie sa ramana competitiva. Asa cum prevede politica companiei, vom oferi angajatilor din posturile restructurate sprijin pentru o tranzitie cat mai rapida si facila catre un nou loc de munca. In acelasi timp, Grupul Dräxlmaier isi mentine planurile de extindere in Romania, planificand in acest an noi investitii si crearea a peste 1.500 de noi locuri de munca in Codlea si Satu Mare“, a declarat Bernd Schmitt, directorul fabricii Draxlmaier Pitesti.

Grupul Draxlmaier si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, iar in prezent are peste 12.000 de angajati in cele 5 arii de productie care sunt, de asemenea, si centre de dezvoltare: Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov.

n Pitesti, complementar cu activitatile de productie, a fost dezvoltat si un important centru de dezvoltare in domeniul ingineriei si IT, care acorda suport nu numai companiei locale, dar si intregului concern. Grupul Draxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locala si livreaza produse si servicii, din Romania, producatorilor de automobile din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri