Soferii germani, italieni si francezi apreciaza sistemele de asistenta in situatii periculoase reiese dintr-un studiu realizat de concernul german Bosch.
Cea mai apreciata functie la o masina este monitorizarea unghiului mort sustin 84% dintre respondenti, urmata de sistemul de franare de urgenta dorit de 82% dintre soferi.

Studiul a fost realizat soferilor care au achizitionat autovehicule de dimensiuni medii si mici intre 2009 si 2012. In majoritatea cazurilor, respondentii erau proprietarii autovehiculelor in care sistemele de asistenta erau disponibile in cel mai bun caz ca dotari optionale.

Potrivit Bosch, 70% si-au amintit ca au fost nevoiti sa foloseasca frana de urgenta, 47% au recunoscut ca, la schimbarea benzii de circulatie, au vazut tarziu autovehiculul care se apropia din spate, iar 34% au ezitat cel putin o data in momentul in care au fost nevoiti sa aleaga intre franare si manevrele de evitare intr-o anumita situatie.

Tempomatul adaptiv ACC, care reduce sarcinile soferului in conditiile obositoare de trafic cu opriri si porniri dese, este cel care urmeaza pe lista soferilor, imediat dupa functiile de siguranta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri