Studiu: Nesemnalizarea la schimbarea directiei, viteza excesiva si folosirea telefonului mobil la volan, ii deranjeaza pe participantii la trafic

Continental Romania si Academia Titi Aur au comandat un studiu referitor la obiceiurile si atitudinea in traficul din Romania. Acesta a fost efectuat in luna noiembrie, pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban, de 1000 de persoane, cu o eroare de esantionare de +/-3,1%.

Studiul scoate in evidenta faptul ca nesemnalizarea la schimbarea directiei, viteza excesiva si folosirea telefonului mobil in timpul sofatului sunt principalele comportamente care ii deranjeaza pe participantii la trafic.

De asemenea, potrivit analizei, taximetristii sunt considerati cei mai putin amabili participanti la trafic in timp ce soferii mijloacelor de transport in comun inspira cea mai mare siguranta pe sosea.

8 din 10 participanti la trafic utilizeaza sistemele de navigatie pentru a scurta drumul spre destinatie. In acelasi timp, pneurile de iarna sunt considerate a oferi siguranta in deplasarea pe zapada.

„Acest studiu contribuie la strategia Vision Zero a companiei Continental. Continental si-a setat un obiectiv ambitios ce trebuie realizat in trei etape succesive: evolutia de la cei mai buni timpi in franare la zero accidente fatale, zero accidente cu victime si zero accidente. Vision Zero este un obiectiv pe termen lung al companiei“, spune Cristian Enculescu, Head of Passive Safety and Sensorics Continental Romania.

Citeste si:
Continental România a reluat producția la două dintre fabrici
Continental România a reluat...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Biciclistii ii considera mai amabili pe ceilalti biciclisti, opinie care nu este impartasita de soferi sau motociclisti.

Trei sferturi dintre participantii la trafic sunt de parere ca o educatie mai buna, sub forma de cursuri de conducere defensiva, este necesara pentru a reduce intoleranta si agresivitatea din trafic. Cu toate acestea, mai putin de jumatate considera ca ei, personal, ar avea nevoie de astfel de cursuri de conducere defensiva/ educatie rutiera/ legislatie.

Un aspect care a reiesit din raspunsurile participantilor la studiu vizeaza violenta din traficul din Romania: 30% din respondenti admit ca au fost implicati sau martori la altercatii sau comportamente agresive in trafic in ultimul an. Cei mai putin politicosi soferi sunt cei care au masini foarte scumpe; acestia nu par a-i respecta pe ceilalti participanti la trafic.

Cum poți contesta o amendă...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri