Omul de afaceri Ion Tiriac va deschide vineri, 29 noiembrie, un muzeu auto in care vor fi expuse 65 de masini din colectia de 250 de exemplare, iar vizita se va face cu ghid si o taxa de intrare.

Tiriac si-a expus pana acum contra cost masinile de colectie la diverse evenimente din strainatate.

Anul acesta, cea mai rara si mai scumpa masina la expozitia Rolls-Royce din Muzeul BMW din Munchen, deschisa pe 21 martie, ii apartinea lui Tiriac, un exemplar visiniu Rolls-Royce Phantom IV din 1952, in valoare de 1,5 milioane de euro, potrivit 0-100.ro. Expozitia din Germania, cu 15 exemplare Rolls-Royce, produse intre anii 1907 si 2012, se va inchide in martie 2014, cand probabil masina va ajunge si in Romania.

Printre modelele de colectie ale lui Tiriac se numara un Mercedes-Benz 600 din 1960, cateva exemplare Rolls-Royce Phantom fabricate pana in anii ’60, un Aston Martin DB5.

Muzeul auto a fost construit in Otopeni, langa Tiriac Auto Rulate.

Tiriac Auto detine in portofoliu sase branduri, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Ford, Mitsubishi si Mercedes-Benz. In prezent, reteaua de distributie si service Tiriac Auto numara 65 de reprezentante mono-brand sau multi-brand.

Sursa foto: Rolls-Royce

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri