Romania ocupa primul loc intr-un clasament al tarilor cu cel mai mare numar de decese rutiere (92) raportate la un milion de locuitori din Uniunea Europeana, in scadere fata de anul precedent cand erau raportate 101 decese la milionul de locuitori, potrivit unui raport al CE.

Comisia Europeana informeaza ca 2013 este al doilea an consecutiv in care s-a inregistrat "o scadere impresionanta" a numarului de persoane ucise pe soselele Europei. Astfel, conform cifrelor preliminare, numarul deceselor rutiere a scazut cu 8% in comparatie cu 2012, dupa o scadere de 9% intre 2011 si 2012, relateaza Mediafax.

In Romania, numarul deceselor la un milion de locuitori a scazut cu 9% in 2013 fata de de 2012, de la 101 la 92, dar ramane tara cu cele mai multe decese. Romania este urmata in aceasta statistica de Luxemburg si Polonia, unde s-au inregistrat 87 de decese la un milion de locuitori si de Letonia - 86. La polul opus, se afla Suedia cu 28 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie, cu 29, si Spania, cu 37.

Malta este singurul stat in care numarul deceselor a crescut, de la 27 la un milion de locuitori in 2012 la 54, anul trecut.

"Siguranta transporturilor reprezinta o caracteristica a Europei. De aceea este extrem de important ca rezultatele bune din 2012 sa nu reprezinte un caz izolat. (...) Trebuie sa depunem in continuare eforturi comune la toate nivelurile pentru a imbunatati siguranta pe drumurile europene", a declarat comisarul Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene responsabil cu mobilitatea si transporturile.

Citeste si:
România, avertizată de CE: 48 de depozite ilegale de deșeuri...
Noi acuzații la adresa...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Orban, după discuțiile cu șefii Renault: Nicio concluzie privitor la concedieri
Setari Cookie-uri