Traim intr-o lume in care satelitii ne pot spune cum sa ajungem la o adresa noua, dar Volvo crede ca viitorul transportului se afla in ceva mult mai simplu: magneti, scrie wired.com.

Volvo sustine ca magnetii, spre deosebire de echipamente cu transmisie electronica, nu depind de conditiile meteorologice nefavorabile, ploaie si zapada, astfel incat pot ghida masini de-a lungul drumului.

Suedezii au testat o masina cu senzori pe un drum incorporat cu magneti pentru a determina cat de precis pot discerne pozitia si au aflat ca marja este de circa 10 cm.

Inginerii au aflat ca un autoturism care circula cu peste 145 km/h ar avea nevoie de o rata de esantionare de cel putin 400 de citiri pe secunda.

Volvo a construit un dispozitiv, cu cinci module de senzori, care permite pana la 500 de citiri pe secunda, deci o viteza de peste 150 km/h.

In ciuda rezultatelor pozitive, Volvo isi da seama ca in prezent costurile ar fi prea mari pentru a fi implantati magneti in sosele. Pentru 50.000 de magneti, costul ar fi de aproximativ 109 dolari pe unitate. Pe o sosea cu doua benzi sunt necesare sapte linii paralele de magneti la o distanta de 2,8 metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri