La o saptamana de la lansarea oficiala a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2014 pentru persoane fizice, pana marti, ora 9.00, in sistemul informatic al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) erau inregistrate 1.462 de rezervari, dintre care: 1.421 de rezervari ale caror date au fost verificate si validate la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (MAI), trei rezervari in curs de verificare, iar 38 de rezervari au fost invalidate, din cauza datelor completate gresit sau eronate), scrie Mediafax.

Conform centralizarii, marti, in sistemul informatic al AFM, din cele 17.000 de tichete mai sunt disponibile 15.538.

"Imi doresc un program corect si transparent. Atat noi autoritatile, cat si beneficiarii, trebuie sa putem sti la orice ora care este numarul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, impreuna cu colegii de la AFM, ca aceste informatii sa fie la dispozitia tuturor, in timp real, pe site-ul AFM", a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi.

MMSC mai precizeaza ca, pentru o mai buna informare a persoanelor care doresc sa se inscrie in program, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul institutiei situatia tichetelor disponibile care va fi actualizata zilnic, pana la epuizarea stocului alocat.

Citeste si:

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin programul Rabla 2014 se pot inscrie, din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, sa-si caseze masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
Anul acesta, cei care vor dori sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector autorizat in program pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

Cei care vor sa isi caseze vechea masina, dar nu si sa cumpere o masina noua, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie sa mearga la dealer. Atunci cand va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpara autoturismul.

Astfel, nemaiexistand fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obtinute si vandute de cei care au de casat o masina, dar nu vor sa cumpere o masina noua. In schimb, cei aflati in aceasta situatie trebuie sa se inteleaga din start cu cineva care vrea sa cumpere o masina noua, caruia sa ii cedeze reducerea de 6.500 de lei.

Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Au fost distribuite 20.922 de tichete astfel: 19.211 catre persoanele fizice si 1.711 de tichete catre institutii si firme.