Programul Rabla 2023 va demara pe data de 24 martie. Guvernul a aprobat deja bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), iar după ce pornesc programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, producătorii interesați vor putea să se înscrie. Printre noutățile programului Rabla 2023 se numără și tichete mai generoase, dar și noi reglementări pentru cei care vor o mașină electrică.

Ce buget are programul Rabla 2023

Bugetul pentru programul Rabla din acest an a fost majorat. Încă din ianuarie, ministrul Tanczos Barna a anunțat că prima de casare (sau eco-tichetul) prin programul Rabla 2023 va fi majorat cu 15%. Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu a fost aprobat, iar acesta va avea o valoare de peste 13,3 miliarde de lei (peste 2,7 miliarde de euro). Începerea programului a depins de acordul guvernului asupra bugetului AFM. Concret, ghidul de finanțare acoperă o perioadă de cinci ani, însă acesta poate fi modificat ori de câte ori este nevoie, așa cum s-a întâmplat în acest an.

„În ceea ce privește eliminarea poluării din traficul rutier, avem în premieră un buget de peste 1,5 miliarde lei pentru cele trei programe Rabla, prin care ne propunem să eliminăm peste 200.000 de mașini vechi în acest an”, a declarat Tanczos Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

În ceea ce privește programul Rabla Clasic, bugetul din acest an este de 560 de milioane de lei. De asemenea, persoanelor fizice și juridice interesate să achiziționeze în acest an un autovehicul electric sau hibrid au la dispoziție 780 milioane lei, prin intermediul programulului Rabla Plus.

Rabla 2023

Un alt program complementar Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus este programul privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), care are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare. În cadrul acestui program, suma prevăzută pentru scoaterea din circulație a unui autovehicul mai vechi de 15 ani este de 3.000 de lei. Rabla Local va avea un buget de 240 de milioane de lei, va fi implementat cu ajutorul unităților administrativ-teritoriale și va permite casarea a aproximativ 100.000 de autovehicule uzate. Totodată, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România s-a angajat că va elimina până în anul 2026 aproximativ 250.000 mașini cu o vechime de peste 15 ani.

Care este valoarea primei de casare prin programul Rabla Clasic 2023

Anul trecut, prima de casare pentru programul Rabla Clasic era de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi. În 2023, prima pentru casarea unui singur autovehicul a crescut la 7.000 de lei, respectiv 10.000 de lei pentru două. Tichetul pentru prima de casare este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete Rabla.

La aceste prime se pot adăuga și eco-bonusuri:

  • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).
  • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
  • un eco-bonus de 1.500 lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
  • un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

Câți bani primești prin programul Rabla Plus în 2023

În cazul programului Rabla Plus, nu s-a majorat valoarea ecotichetului primit de cei care casează o mașină veche din dorința de a achiziționa o mașină electrică sau una hibridă de tip plug-in. Românii vor primi în continuare 51.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice noi sau 54.000 de lei dacă sunt casate două vehicule uzate cu vechime de peste 6 ani.

Mașinile electrice, reduceri de peste 10.000 euro prin Rabla Plus 2023

Concret, vorbim de mai multe tipuri de eco-tichete printre care se numără și cele două menționate mai sus:

  • un eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi.
  • un eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.
  • un eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.
  • un eco-tichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.

Cei interesați, pot să profite și de un eco-bonus „de vechime" ca și în cazul celor care apelează la programul Rabla Clasic: acesta este în valoare de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Trebuie menționat că programele Rabla Clasic și, respectiv, Rabla Plus nu pot fi accesate concomitent de către o persoană care casează un (sau mai multe) rable.

Ce reguli trebuie să îndeplinești pentru a putea primi eco-tichetele prin programul Rabla 2023

S-a tot vorbit despre faptul că programul Rabla nu este un program de mediu. Cu alte cuvinte, radierea și casarea mașinilor vechi nu vine cu un avantaj evident pentru mediul înconjurător, autoritățiile vizând mai ales înnoirea parcului auto din România. Impactul discutabil asupra mediului a fost analizat și de un studiu, anul trecut. Chiar și așa, statul este atent la modul în care se casează mașinile, așa că trebuie să ai în vedere o serie de reguli dacă vrei să pui mâna pe unul sau dou eco-tichete.

Rablele de pe șosele trebuie să dispară, conform Ministerului Mediului

În primul rând, casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre Remat autorizate. Pe lângă asta, vehiculul uzat (mai vechi de 6 ani) trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 6 ani, cel târziu la 31.12.2017. În fine, mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.

Nu trebuie uitată nici mult-discutatul plafon de 75.000 de euro la achziția unui model cu zero emisii. Practic, nu vei primi eco-tichetele (sau tichetul) dacă îți dorești un EV mai scump. Există și alte plafoane. De pildă, în cazul Rabla Clasic, a fost discutată stabilirea unui plafon al valorii solicitate la decontare de minim 300.000 de lei (61.000 euro). Dacă vorbim de Rabla Plus, vorbim de stabilirea unui plafon al valorii solicitate la decontare de minim 1.000.000 de lei (203.500 euro). Acesta nu este același lucru cu plafonul valorii de achiziție de 75.000 de euro.

Cum calculezi câți bani primești prin programul Rabla în acest an

Dacă vrei să știi câți bani poți primi prin programul Rabla Clasic sau prin Rabla Plus, poți utiliza metodele de calcul următoare:

Noutăți prin programul Rabla 2023 pentru persoane juridice și instituții publice

S-au efectuat modificări, față de programul Rabla 2022, și în ceea ce le privește pe persoanele juridice. În plus, s-a înlesnit accesul la Rabla și pentru instituțiile publice. Trebuie menționate, pentru Rabla Plus:

  • Eliminarea condiției de a casa un vehicul utilizat în schimbul achiziționării unui autovehicul nou, în cazul solicitanților instituție publică;
  • Eliminarea posibilității de a anula Notele de Înscriere;
  • Modificarea valabilității notei de Înscriere la o perioadă de 90 de zile;
  • Mărirea valorii ecotichetului la 120.000 de lei pentru solicitanții instituții publice;

În cazul Rabla Clasic, trebuie subliniate următoarele modificări:

  • Eliminarea condiției de a casa un vehicul utilizat în schimbul achiziționării unui autovehicul nou, în cazul solicitanților instituție publică;
  • Modificarea valabilității Notei de Înscriere la o perioadă de 90 de zile.

Ce faci dacă vrei să cumperi o mașină nouă prin programul Rabla, dar n-ai o mașină veche să o casezi

Nu trebuie să ai, efectiv, o rablă și să o dai la casat pentru a pune mâna. Prin portaluri ca rabla.ro, poți intra în contact cu persoane care-și vând eco-tichetele (sau efectiv rablele). De asemenea, poți, la rândul tău, să-ți vinzi rabla. Ofertele nu sunt, însă, prea bune când pui în balanță valoarea unei primei (7.000 de lei) și cât oferă oamenii pentru un tichet (2.500-3.500 lei). Dacă cumperi o rablă de la cineva pentru a o casa tu, poți face un profit teoretic de 2.000 lei.

Cum te înscrii în programul Rabla. De ce documente ai nevoie și cum te poate ajuta dealerii auto

Pentru a intra în programul Rabla în 2023, trebuie, mai întâi, să parcurgi un formular de înscriere prin aplicația AFM-ului, denumită PSIPAN. Dealerii te pot ajuta în acest sens. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casat/e.

Schema detaliată de înscriere în Programul Rabla. Deși informațiile sunt din 2022, procedura nu s-a schimbat între timp

Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
  • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi, sau certificatele mașinilor vechi;
  • cartea de identitate a rablei, respectiv cărțile de identitate ale rablelor, după caz;
  • certificat de atestare fiscală emis de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază cumpărătorul noului autovehicul, din care să rezulte faptul că nu are datorii;
  • certificat de la ANAF.

Proprietarul mașinii uzate sau a mașinilor uzate se poate prezenta la un centru autorizat Remat cu mașina sau mașinile gata de casare după ce au fost satisfăcute toate formalitățile. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului sau autovehiculelor vechi. După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul sau vehiculele vechi la DRPCIV. Până la data emiterii facturii vehiculului nou, cel care dorește să folosească eco-tichetul (sau eco-tichetele), trebuie să dovedească faptul că mașinile au fost casate și, respectiv, radiate din circulație. În acest punct devine importantă modificarea perioadei de valabilitate a notei de înscriere. Primești nota după ce ai casat/radiat mașina și trebuie să o folosești înainte ca ea să expire pentru a beneficia de reducere prin eco-tichet (eco-tichete).

Sursa foto: HB Photo / Shutterstock.com, Agerpres, AFM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri