Hyundai a atins pragul de un milion de automobile fabricate in cadrul facilitatii din Turcia, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS), de la pornirea linie de asamblare in 1977.

Unitatea cu numarul de un milion este reprezentata de modelul Hyundai i10 ce urmeaza a fi exportata in Germania. Tot aici este fabricat si modelul i20. Productia este destinata Turciei si Europei. Capacitatea de fabricatie a uzinei a fost dublata anul anterior la peste 200.000 de unitati pe an, in urma unei investitii de aproximativ 609 milioane de dolari.

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi este prima unitate de productie dintre cele sapte dezvoltate de catre Hyundai in afara Coreei, in cadrul programului de globalizare. Pana in anul 2002, unitatile produse in Turcia au fost destinate pietei locale, exporturile fiind demarate in pietele din regiune, odata cu fabricarea modelul LCV, Starex. In prima etapa a procesului de extindere, capacitatea de productie a inregistrat 100.000 de unitati pe an, pana in 2007 si, ulterior, aceasta a fost dublata la valoarea de 200.000 de autovehicule pe an, incepand cu 2013.

Retail jobs

In prima jumatate a anului curent au fost produse aproximativ 100.000 de autovehicule, peste 50% dintre acestea fiind reprezentate de modelul Hyundai i10. De asemenea, aproximativ 90.000 dintre unitatile realizate sunt exportate in peste 30 de tari, in special in Europa. Impreuna cu productia de la unitatea din Nosovice, Cehia, capacitatea totala a celor doua fabrici depaseste valoarea de 500.000 de unitati, mai mult de 90% dintre autovehiculele comercializate in Europa fiind fabricate in regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F