General Motors (GM), al doilea mare producator auto la nivel mondial, reduce productia in Rusia pe fondul declinului vanzarilor provocat de problemele economice generate de conflictul din Ucraina, transmite Bloomberg.

GM a oprit de vineri activitatea fabricii detinute la St. Petersburg, pana pe 12 septembrie, si intentioneaza alte trei suspendari ale productiei pana pe 27 octombrie, a declarat Nico Schmidt, purtator de cuvant al companiei americane din Ruesselsheim, Germania.
Compania va produce masini in Rusia doar patru zile in septembrie si opt zile in octombrie, a spus Schmidt, scrie Mediafax.

Implicarea Rusiei in criza din Ucraina a determinat Statele Unite si Uniunea Europeana sa impuna sanctiuni comerciale, contribuind la deprecierea rublei si la cresterea probabilitatii ca economia sa intre in recesiune. In primele sapte luni ale anului, vanzarile de automobile si vehicule comerciale usoare au scazut cu 9,9%, iar in luna iulie cu 23%.Producatorii auto occidentali, care au investit anterior in Rusia anticipand ca piata va deveni cea mai mare din Europa, inaintea Germaniei, reduc in prezent productia si estimarile.

In trimestrul al doilea, Ford Motor a sters integral valoarea fondului comercial, de 329 milioane de dolari, a investitiei facute cu partenerul rus Sollers, dupa ce in aprilie anuntase eliminarea a 950 de locuri de munca la doua fabrici detinute cu acesta. Renault, actionar important la AvtoVAZ, cel mai mare producator auto din Rusia, a anuntat luna trecuta ca declinul pietei auto ar putea fi mai mare decat ritmul estimat anterior de 10%. In primele sapte luni, vanzarile brandului Chevrolet al GM au scazut cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce livrarile diviziei Opel au coborat cu 17%.

GM intentioneaza sa...
Citeste si: GM intentioneaza sa investeasca un mld. dolari in Rusia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si