Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 13-19 octombrie, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • Citroen a lansat un nou crossover de oras pe piata romaneasca, modelul C4 Cactus, ce se alatura modelelor chic, o prezenta distinctiva prin design si 21 de variante de personalizare.
  • BMW Group Romania a prezentat intr-un workshop la Bucuresti cateva tehnologii noi ale marcii germane premium, sistemul de parcare automat (BMW Park Assist), manevrabilitatea modelului electric i3 in spatii inguste, sistemul de sunet Bang & Olufsen, functia Apps, asistentul de faza lunga si BMW Night Vision cu Spot dinamic de lumina.
  • Tesla Motors a prezentat o versiune cu tractiune integrala a sedanului Model S, Tesla Model S P85D, cu doua motoare si functii de siguranta, inclusiv de asistare a soferului pentru prevenirea accidentelor, relateaza Bloomberg.

Nouati in infrastructura

  • Compania de constructii Delta ACM 93, detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, a incheiat cu Primaria Voluntari, judetul Ilfov, un contract de 65,3 milioane lei (14,8 milioane euro), TVA inclus, pentru lucrarile de reabilitare la Bulevardul Pipera-Tunari.
  • Marile lucrari de constructii din Capitala vor da mari batai de cap soferilor pe acest final de an. Care sunt punctele fierbinti de ocolit pe harta orasului.

Cifrele care misca piata

  • Programul Prima Masina, prin care statul va garanta creditul bancar contractat pentru achizitia unui autoturism nou, a fost aprobat, de Guvern prin ordonanta de urgenta, actul normativ indicand doar ca pretul maxim al masinii care poate fi astfel cumparata este de 50.000 lei plus TVA.
  • Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotarat ca sistemul de rambursare a taxei auto din 2008, care instituie timbrul de mediu, contravine dreptului UE.
  • Piata auto a crescut in primele noua luni cu 27%, la 48.326 de autoturime noi comercializate, iar inmatricularile cu 25,5%, plasand Romania pe locul 4 in UE in topul tarilor cu cele mai mari cresteri.
  • Tiriac Auto, companie care detine in Romania sase showroom-uri Mercedes-Benz, a extins si modernizat primul spatiu dedicat marcii germane deschis in urma cu 22 de ani in Bucuresti.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Primul Porsche din istorie a fost descoperit intr-o stare remarcabila, intr-un hambar din Austria. Modelul, “Egger-Lohner electric vehicle, C.2 Phaeton” sau, pe scurt, P1, a fost construit si conceput de insusi Ferdinand Porsche, prima oara fiind pus in circulatie in Viena, 26 iunie 1898.
  • Fiat Chrysler Automobiles ar putea vinde o parte din actiuni pentru a amortiza impactul unor evenimente neprevazute pe piata si intentioneaza sa lanseze obligatiuni pentru a-si finanta planul de dezvoltare anuntat in urma fuziunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri