Primaria Brasov a prezentat proiectul pilot pentru montarea de prize de incarcare a vehiculelor electrice si hibrid in parcarile publice din municipiu, utilizand infrastructura de iluminat public. Facilitatea este oferita in cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului public, aflat in implementare.

Proiectul total are o valoare de 10,8 milioane de lei (2,4 milioane euro), potrivit unui anunt al Primariei.

„Noul sistem de telegestiune a iluminatului public din Brasov, pe care il implementam in aceasta perioada, permite o serie de facilitati, iar una dintre acestea este de a crea posibilitatea cetatenilor care detin masini electrice sau hibrid sa le incarce de la sistemul de iluminat public. Brasovul devine unul dintre primele orase din Europa in care este posibila incarcarea vehiculelor direct din reteaua de iluminat public, in cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului”, a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.

Obiectivul la care primaria s-a angajat prin Conventia Primarilor este de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 32% pana in anul 2020.

Tehnologia implementata prin proiectul “Modernizarea integrata a sistemelor de iluminat public si cresterea sigurantei publice din municipiul Brasov” permite o conectare facila a incarcatoarelor vehiculelor electrice direct la prizele montate pe stalpii de iluminat public, precum si utilizarea a diferite metode de plata (prepay, postpay sau alte variante).

Prima priza a fost montata vizavi de hotelul Capitol. Toate punctele de incarcare vor fi semnalizate corespunzator. Pentru inceput, in cadrul proiectului-pilot, vor fi functionale trei prize, ce vor fi montate in zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, in primele 6 luni, va fi gratuita, in baza unui SMS trimis la numarul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durata de trei ore. Daca timpul de incarcare este insuficient, utilizatorul va trebui sa trimita din nou un SMS de activare.

Administrarea functiilor de incarcare poate fi realizata de un modul specific din cadrul platformei software care gestioneaza functionarea sistemului de iluminat public. In acest fel, dotarea cu prize de incarcare auto se poate realiza direct pe stalpii de iluminat public, pe toata suprafata orasului, eliminand necesitatea lucrarilor civile de instalare a echipamentelor.

Aplicatiile instalate nu se opresc aici, astfel incat, in cadrul aceluiasi proiect, in prima parte a anului 2015, folosind ca infrastructura electrica tot reteaua de iluminat public, vor fi instalate 42 de camere video de supraveghere si 42 de butoane de panica, conectate la dispeceratul integrat al Primariei.

In viitor, municipalitatea are in vedere utilizarea structurii de iluminat public modernizate prin proiectul de telegestiune si pentru implementarea altor aplicatii de interes, cum ar fi sisteme de senzori de mediu si poluare, hotspoturi WiFi, dispozitive de gestiune a parcarilor etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri