Comision Trade din Braila, firma care a cumparat anul trecut cele 17 benzinarii fara personal AutoMat de la Bioromoil, a deschis prima unitate in parcarea unui mall din Braila si vrea sa ajunga la o retea de 30 de statii la nivel national pana la sfarsitul anului 2016.

Proiectul a fost dezvoltat in parteneriat cu firma Smart Capital Management, care a definit noul concept si care opereaza benzinariile START. "Obiectivul imediat este sa finalizam deschiderea sub noul concept si a celorlalte 16 statii existente, urmand sa continuam apoi dezvoltarea de benzinarii in locatii noi", a declarat pentru Mediafax Sorin Nichita, directorul general al Start Group.

Comision Trade, controlata de fostul suprefect de Braila Florin Carligea, a platit anul trecut peste 2 milioane de euro pentru achizitia benzinariilor AutoMat ale firmei Bioromoil, detinuta de Vladilslav Chetrar. Potrivit Start Group, planurile de dezvoltare vizeaza acoperirea nationala si atingerea unui numar de 30 de statii functionale pana la sfarsitul anului 2016.

"Comision Trade realizeaza prin acest proiect optimizarea costurilor de distributie pentru reteaua sa de 20 de benzinarii pe care le detine si le opereaza. Dupa finalizarea primei faze de investitii si deschiderea tuturor celor 17 statii Start, Comision Trade va avea in portofoliu 37 de statii de carburanti", potrivit unui comunicat al Start Group.

Lantul de 17 benzinarii fara personal de servire a fost dezvoltat de Bioromoil, specializata in comert cu biodisel, care anunta in urma cu cativa ani ca are in plan deschiderea a 100 de astfel de statii de alimentare. Bioromoil a intrat in insolventa in toamna anului 2012, dupa ce ANAF a calculat datorii suplimentare de peste 20 de milioane de euro privind comercializarea de biodisel din Canada, care ar fi provenit, potrivit OLAF, din SUA si erau supuse regimului de taxare antidumping.

Cum obtii finantare pe...
Citeste si: Cum obtii finantare pe platforma de equity crowdfunding Seedrs

Foto: Shutterstock / gas pump


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Startul campaniei electorale pentru europarlamentare, furat de partide