Un grup de 29 de studenti de la Universitatea Eindhoven din Olanda au creat o motocicleta electrica care are o autonomie aproape la fel de mare ca modelul american Tesla Model X, scrie techinsider.io.

Motocicleta, denumita Storm Pulse, a fost dezvoltata intr-un an si poate rula 380 de kilometri cu o singura reincarcare si atingand 100 de km pe ora in mai putin de 5 secunde. Viteza maxima este de 160 km/h.

Storm Pulse este alimentata de un pachet de baterii care genereaza pana la 28.5 kWh. Acumulatorul este usor de schimbat, dureaza doar 7 minute si poate fi reincarcat 80% in 38 de minute.Storm Pulse

Pentru a demonstra potentialul motocicletei electrice, studentii participa la o cursa de 80 de zile, care porneste din Paris in aprilie 2017 si se va incheia in China. Studentii se asteapta sa parcurca in mod electric 40.000 de kilometri in aproape 3 luni.

O alta echipa de la Universitatea Eindhoven a creat recent un vehicul cu 4 locuri propulsat de energie solara care poate rula aproape 1000 km.

Retail jobs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri