Uber Technologies a obtinut o victorie majora in justitia britanica, dupa ce un judecator din Londra a decis ca aplicatia smartphone prin care utilizatorii pot oferi servicii de transport este legala, nefiind nevoie de licenta din partea autoritatilor orasului pentru serviciile oferite

Autoritatea pentru transporturi din Londra a cerut judecatorului sa decida in privinta statutului tehnologiei Uber utilizate pentru serviciile de transport oferite de persoane particulare, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Asociatiile soferilor de taxi s-au alaturat cazului, argumentand ca Uber ar trebui sa se supuna acelorasi reguli care interzic masinilor private sa foloseasca aparate de taxare. "Reglementarile nu se refera la un dispozitiv care depinde de semnalul GPS in timpul unei calatorii si transmite datele GPS unui server", a explicat judecatorul Duncan Ouseley.

Uber, cu sediul in San Francisco, este implicata in mai multe procese la nivel mondial, intentate de soferii de taxi care sustin ca aceasta companie evita respectarea reglementarilor in vigoare pentru serviciile de transport.

Taximetristii londonezi, care au nevoie de mai multi ani de pregatire pentru a trece testele pentru obtinerea licentelor, au blocat drumurile si au avertizat ca vor face plangeri penale impotriva soferilor care folosesc aplicatia Uber pentru a oferi servicii de transport. "Este o veste grozava pentru londonezi si o victorie a bunului simt", a spus Jo Bertram, manager la Uber. El a exprimat speranta ca Autoritatea pentru transporturi din Londra va reconsidera propunerile birocratice pentru aplicatii precum Uber. Asociatia soferilor de taxi licentiati ar putea contesta prin apel decizia judecatorului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri