Un camion platforma care transporta autoturisme nu a putut frana si a lovit 15 vehicule oprite la o statie de taxare situata pe autostrada A8, la periferia orasului Nisa (in sud-estul Frantei). Autotrenul inmatriculat in Romania, care venea dinspre Italia si se indrepta spre oraselul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia, ar fi avut probleme la sistemul de franare. In urma accidentului, o persoana a murit si alte sapte au fost ranite, dintre care trei grav.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei incredintate Jandarmeriei, camionul parea complet lipsit de capacitatea de a-si limita viteza", a precizat procurorul francez. Soferul, care a fost ranit usor in accident, "nu putea sa nu stie, conform primelor constatari, ca vehiculul sau prezenta un risc puternic de pierdere a controlului intr-o astfel de panta, iar acesta este motivul inculparii sale", a adaugat procurorul.

Invitat sa vina in Franta pentru a da explicatii anchetatorilor, reprezentantul societatii romane de transport care il angaja pe sofer, desi a anuntat ca va veni, nu a sosit inca pe teritoriul francez. Documentele gasite la bord arata ca autovehiculul efectuase un control tehnic pozitiv in luna mai.