Ford a deschis in Dearborn, Michigan, un laborator cu echipamente inteligente pentru a dezvolta si testa tehnologii noi, care vor conecta masinile prin intermediul lucrurilor usor de purtat, precum ceasurile de mana sau ochelarii inteligenti, scrie mashable.com.

Video: un ceas de mana va oferi informatii masinilor Ford despre starea soferului

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Ford a prezentat noul laborator si a realizat un test folosind un ceas de mana care primeste notificari de la simulatorul auto. Mai exact, soferul in timpul testului a primit informatii despre starea lui de sanatate si somn imediat ce a pornit masina, doua puncte vitale care ar putea ajuta conducatorul auto sa ramana constient pe durata calatoriei.

Dupa ce conexiunea initiala este facuta, sistemul masinii afla informatiile si activeaza cateva sisteme de siguranta care vor compensa orice deficienta din partea soferului, precum cresterea distantei fata de alte masini cand autoturismul este pe cruise control, timp in care va trimite notificari soferului pe ceas.

"Tehnologia usor de purtat integrata cu masina va permite aflarea datelor biometrice pentru a transmite in continuu alerte soferului si a activa sisteme ajutatoare in cazul in care conducatorul auto prezinta semne de oboseala," a declarat Gary Strumolo, directorul Ford Research and Advanced Engineering.

Alte proiecte de laborator includ un sistem de realitate augmentata, folosind ochelari inteligenti si o versiune SmartWatch a MyFord Mobile, care este în prezent în faza de testare.

Citeste si:
Ce taxe auto am putea plati in 2020
Ce taxe auto am putea plati...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Unde se pun semnele de incepator pe parbrizul unei masini