„Modelele de business se schimba datorita erei conectivitatii. Noi, prin faptul ca avem in buzunar un minicomputer conectat la internet in permanenta, am intrat aproape fara sa ne dam seama intr-o era a conectivitatii in care nu mai suntem doar consumatori de informatie, ci si generatori, colectori si analizatori de informatie. Nu primim doar unidirectional informatii, iar acest lucru face ca foarte multe modele de business sa se schimbe“, spune Iulian Padurariu, cofondator si CEO al companiei Pony Car Sharing, care opereaza serviciul de car-sharing GetPony in Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Compania pune la dispozitia locuitorilor din Cluj-Napoca o flota de 50 masini pentru a se deplasa pe distante scurte in oras, pe care le inchiriaza pe perioade scurte de timp cu ajutorul aplicatiei dedicate de pe smartphone.

Serviciul de car-sharing a aparut pe plan local, dupa serviciile de ride-sharing, precum Uber si BlaBla Car (initiative ale unor start-up-uri straine), si dupa lansarea aplicatiilor mobile pentru comenzile de taxi – agregatoarele Star Taxi si Clever Taxi, modele de business bazate exclusiv pe mediul online si pe smartphone-uri.