Decizia de alesilor de a demite conducere Autoritatii de Supraveghere Financiara ar putea opri protestul transportatorilor. Scumpirea accelerata a politelor de asigurare a vehiculelor in ultimul an a fost principalul motiv de indignare a transportatorilor. In plus, acestia au evaluari diferite fata de cele ale ASF in privinta scumpirii RCA, conform News.ro

Luni, presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, declarase, pentru News.ro, ca organizatiile transportatorilor se vor intalni, in aceasta saptamana, pentru a discuta despre un eventual protest la nivel national la care ar putea participa 40.000 de autovehicule, daca Guvernul si ASF nu trimit un raspuns clar pana miercuri in legatura cu masurile preconizate pentru a stopa scumpirea politelor RCA

"Patronatele din industria transporturilor rutiere - COTAR, UNTRR, FORT, ARTRI, APTE, APULUM - au avut ieri, 17 martie 2016, prima intalnire comuna pentru organizarea unui amplu protest national in data de 18 aprilie 2016, dupa ce Guvernul, Parlamentul si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu au venit cu nicio solutie pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA", se arata intr-un comunicat remis News.ro de catre COTAR.

Citeste si:

Principala nemultumire a transportatorilor este scumpirea acelerata a politelor de asigurare a vehiculelor in ultimul an. In plus, transportatorii au evaluari diferite fata de cele ale ASF in privinta scumpirii RCA.

Datele publicate de catre autoritate arata ca prima medie pentru polite incheiate pe 12 luni, calculata cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane si transport de persoane, a crescut cu 42% fata de nivelul din iunie 2015.

Transportatorii sustin ca scumpirile au fost, in realitate, mult mai mari si le pun in pericol activitatea

”Recent am vazut un alt exemplu. Proprietarul unui microbuz de 20 de locuri, care a platit anul trecut, pentru 12 luni, un RCA de 3.000 de lei, a platit acum 6.000 de lei pentru jumatate de an. Avem aici o crestere de 200%”, a precizat Stefanescu, pentru News.ro.
In decembrie 2015, COTAR a organizat un protest in Capitala, iar peste 10.000 de soferi au blocat Piata Victoriei pentru a a-si exprima nemultumirea fata de cresterea semnificativa a tarifelor RCA.

"Ce a fost in decembrie, in Victoriei, a fost doar o incalzire. Daca blocam centura Capitalei, s-a terminat, nu mai intra si nu mai iese nimeni din Bucuresti", a avertizat presedinele COTAR.

Sursa foto: Matushchak Anton