Dimensiuni mari, putere si control asupra elementelor naturii – ursul omonim si modelul Skoda Kodiaq impartasesc aceleasi trasaturi. Noul SUV de la Skoda va avea o lungime de 4,70 metri, oferind spatiu pentru pana la sapte persoane.

Potrivit presei straine, masina va avea tractiune fata sau 4x4 si un pret de pornire de circa 24.000 euro.

“Discover new grounds” – acesta este motto-ul cu care producatorul auto ceh va lansa Skoda Kodiaq. Modelul marcheaza inceputul campaniei SUV a marcii si va atrage noi categorii de consumatori din segmentul SUV, segment care prezinta o crestere rapida. Skoda Kodiaq isi va sarbatori premiera in cea de-a doua jumatate a anului 2016, lansarea fiind planificata pentru inceputul anului 2017.

Denumirea face referire la ursul Kodiak care traieste pe o insula omonima de langa coasta sudica a Alaskai; modul de scriere este derivat din limba bastinasilor – populatia Alutiiq. Alaturi de o populatie de circa 14.000 de oameni, pe insula Kodiak traiesc si aproximativ 3.500 de ursi Kodiak. Populatia nativa Alutiiq denumeste ursul Taq uka 'aq – litera "q" de la final fiind caracteristica numelor de animale. Prin includerea acestei litere in denumirea noului model SUV de mari dimensiuni, Skoda isi demonstreaza respectul fata de limba Alutiiq. In acelasi timp, litera "q" creeaza un nume deosebit pentru noul si originalul model Skoda.

Sursa foto: poehali1.ru