Skoda Kodiak, primul SUV de clasa medie al marcii, are 4,7 metri lungime, poate transporta 7 pasageri si vine cu cel mai mare portbagaj din clasa, 720 litri pentru varianta cu 5 locuri.

Motorizari Skoda Kodiak

Noul SUV va dispune de cinci motorizari: doua propulsoare TDI si trei TSI. Propulsorul de 2 litri TDI are 150 CP sau 190 CP. Propulsoarele pe benzina sunt 1,4 litri 125 CP si 2,0 litri 180 CP. Transmisiile vor fi manuala cu 6 trepte si automata DSG cu 7 trepte.

Modelul este construit pe platforma MQB, are un ampatament de 2,79 metri, o latime de 1,88 metri si o inaltime de 1,68 metri.

skoda kodiak

Kodiak vine optional cu o instalatie de climatizare automata cu trei zone de confort, scaune ventilate si reglabile electric cu memorii. La capitolul tehnologii, Kodiak are sistemul de franare de urgenta in oras, protectia pietonilor, pilot automat adaptiv, asistare la parasirea benzii de rulare si detectarea masinilor din unghiul mort. Sistemul infotainment vine cu un display de 6,5 inch in echiparea standard si in functie de echipare cu ecran de 8 inch.

Citeste si:
TOP zece SUV-uri care nu țin cont de criză
TOP zece SUV-uri care nu țin...

Potrivit presei straine, masina va avea tractiune fata sau 4x4 si un pret de pornire de circa 24.000 euro.

Denumirea face referire la ursul Kodiak care traieste pe o insula omonima de langa coasta sudica a Alaskai; modul de scriere este derivat din limba bastinasilor – populatia Alutiiq. Alaturi de o populatie de circa 14.000 de oameni, pe insula Kodiak traiesc si aproximativ 3.500 de ursi Kodiak. Populatia nativa Alutiiq denumeste ursul Taq uka 'aq – litera "q" de la final fiind caracteristica numelor de animale. Prin includerea acestei litere in denumirea noului model SUV de mari dimensiuni, Skoda isi demonstreaza respectul fata de limba Alutiiq. In acelasi timp, litera "q" creeaza un nume deosebit pentru noul si originalul model Skoda.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri