Lucrarile de reabilitare a partii romanesti a podului Giurgiu-Ruse, programate initial sa se incheia in aceasta primavara, si la loturile 2 si 3 ale autostrazii Lugoj-Deva sunt citeva dintre proiecte care vor fi finalizate in 2016, a anuntat joi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, in cadrul unei conferinte de presa.

La podul Giurgiu-Ruse, stadiul lucrarilor este in prezent de 84%, iar lucrarile vor fi finalizate in noiembrie 2016. Lucrarile sunt in mare intarziere, in conditiile in care urmau sa se incheie in primavara acestui an, potrivit News.ro.

Contractul de reabilitare a podului a fost atribuit in octombrie 2014 asocierii Collini Lavori SpA - Tecnic Consulting Engineering, iar durata de executie era de 16 luni.

Pe austostrada Lugoj-Deva, parte a Autostrazii A1 Bucuresti-Nadlac, vor fi finalizate doua loturi. ”Pe Lugoj-Deva vor fi finalizate loturile 2, fara zona cu tuneluri, si lotul 3”, a declarat Costescu.

Lucrarile la doua dintre cele patru sectiuni ale lotului 4 al Autostrazii Lugoj-Deva sunt sistate din cauza lipsei autorizatiei de constructie si ar putea fi deblocate in iulie, termen pana la care ar putea fi obtinute toate documentele necesare, potrivit unui comunicat publicat recent de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Citeste si:
Cazinoul din Constanta va fi reabilitat in 2,5 ani
Lucrarile de consolidare si...

Totodata, ministrul a dat asigurari ca va fi terminata in acest an si portiunea de pe centura Capitalei dintre A1 si DN 7. Pe centura Bucurestiului lucrarile intrzie de multi ani, iar guvernul a aprobat recent proceduri suplimentare de expropriere pentru o suprafata de de 78.777 metri patrati de teren si a alocat 14 milioane de lei pentru plata exproprierilor, in incercarea de a grabi lucarile de modernizare ale centurii nord a Capitalei, blocate in prezent la capetele dinspre A1 si A2.

In plus, ministrul Transporturilor sustine ca va fi terminat si studiul de fezabilitate pentru Autostrada Pitesti-Sibiu si vor fi terminate licitatiile pentru Autostrada Nadaselu-Mihaiesti-Suplacu de Barcau, parte din Autostrada A3 Bucuresti-Bors, si pentru loturile 1 si 5 ai Autostrazii Brasov-Comarnic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Comarnic-Brasov, gata in cinci ani, daca ramanem la guvernare