Peste 40 de masini istorice vor participa la o competitie intre 9 si 10 iulie pe autodromul Titi Aur la festivalul de automobile istorice Retromobil Fest.

In ziua de sambata masinile istorice vor face antrenamente si calificari, iar duminica va avea loc un concurs intre acestea. Programul evenimentului este sambata intre 10 si 20 (dupa ora 17 vor fi concerte) si duminica intre 9 si 18.

Pe circuit vor merge maxim sase masini in acelasi timp si vor fi cinci ture de manse finale. Masinile istorice nu vor avea voie sa depaseasca anumite limite de viteza.

Retromobil Fest

Limite de viteza pe circuit pentru masini istorice

  • GP Clasic: Vmin=30km/h Vmax=50km/h
  • GP Muscle: Vmin=45km/h Vmax=60km/h
  • GP Sport: Vmin=55km/h Vmax=70km/h

De asemenea, vor avea loc si curse de motociclete istorice pe circuit, muscle car, clasic car, masini preparate.

Retromobil Fest

Retromobil Fest are si o sectiune 4x4, unde vor fi sesiuni of-road cu modele Mercedes, Toyota, etc. Va exista si o zona de comert, pentru piese de schimb, haine retro, mobilier retro, insigne, jucarii si machete de colectie, discuri din vinil.

Retail jobs

Pretul de intrare pentru o zi este de 10 lei, iar pentru doua zile de 15 lei. Copiii cu varste de pana la 12 ani, participantii si membrii RCR precum si rudele acestora beneficiaza de intrare libera.

Potrivit presedintelui Retromobil Club Romania, Bogdan Comanoiu, in acest weekend vor mai fi organizate in Bucuresti doua evenimente:

- Expozitia de autovehicule fabricate in Romania (autoturisme, motociclete, camioane) va avea loc sambata intre 10 si 11:30 in parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Eveniment care are loc simultan si la Suceava si Baia Mare.

- Expozitia Antebelic cu masini fabricate inainte de 1945 (interbelice) va avea loc la garajele Leonida din Piata Victoriei intre ora 10 si 11:30.

Foto: Dragos Savu / retromobilfest.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri