Mazda6 a primit un update si va debuta pe piata auto europeana in aceasta toamna, odata cu numeroase elemente premium.

Noua Mazda6 introduce in premiera in Europa sistemul G-Vectoring Cotrol (GVC), una dintre tehnologiile Skyactiv-Vehicle Dynamics, care asigura controlul integrat al motorului, transmisiei si sasiului.

GVC se bazeaza pe ideea de a creste performanta sasiului cu ajutorul motorului si este prima tehnologie din lume care ajusteaza cuplul motor in functie de directie.

Mazda6 2017

Gama de motorizari Mazda6 2017 dispune de trei variante Skyactiv pe benzina: 2.0 Skyactiv-G 145 si 165 CP si 2.5 Skyactiv-G de 192 CP, precum si doua motoare diesel, bi-turbo, de 150 si 175 CP, variante ale Skyactiv-D 2.2, cu transmisii manuale sau automate.

Motorul diesel SKYACTIV-D 2.2 dispune de trei noi sisteme pentru a creste capacitatea de reactie si pentru a reduce zgomotul motorului:

  • High-Precision DE Boost Control imbunatateste controlul presiunii de supra-alimentare pentru a face mai precis raspunsul la actionarea pedalei de acceleratie;
  • Natural Sound Smoother foloseste un amortizor pentru a atenua zgomotul detonatiilor diesel,
  • Natural Sound Frequency Control variaza distributia motorului pentru a neutraliza undele de presiune, suprimand trei benzi de frecventa critice, in care, in mod normal componentele motorului vibreaza cel mai tare.

Mazda6 2017

Aceasta crestere a silentiozitatii motorului este completata de o imbunatatire generala a izolarii fonice la bordul Mazda6 2017, odata cu imbunatatirea chederelor de la usi, a reducerii spatiilor dintre panouri si a materialelor de izolare fonica adaugate planseului, consolei spate, plafonului si usilor. Geamurile laterale din fata, laminate, elimina si mai mult zgomotul produs de vant.

La interior, designul a fost imbunatatit pentru a spori caracterul unic Mazda dat de habitaclul centrat pe sofer, care include un volan cu un nou design, un nou Head Up Display cu o rezolutie mai mare si grafica color cu o lizibilitate mai buna in conditii variate de lumina, dar si un ecran TFT LCD de 4,6 inci care afiseaza informatii pentru sofer cu o grafica imbunatatita. La exterior este introdusa o noua culoare premium, Gri Machine.

Mazda6 2017 este disponibila cu o gama completa de elemente de siguranta pasiva si tehnologii de siguranta activa i-Activesense. Acestea includ o premiera in Europa prin noua caracteristica Traffic Sign Recognition (TSR), care identifica semnele de circulatie de acces interzis si de limitare a vitezei si alerteaza soferul daca nu respecta indicatiile, dar si Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS), care inlocuieste laserul cu infrarosu cu o camera cu senzori, ceea ce faciliteaza largirea intervalului de viteza in care sistemul detecteaza alte vehicule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri