Protestul soferilor a inceput la ora 12.00 si se va incheia in jurul orei 15.00, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava, Ionut Epureanu.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera se desfasora cu dificultate pe drumul european 85, intre municipiile Suceava si Falticeni.

Aprozimativ 40 de soferi de camioane, tractoare si autoturisme circula cu viteza redusa in zona, in semn de protest fata de scumpirea politelor RCA, potrivit centrului Infotrafic.

Citeste si:

Transportatorii au anuntat ca vor protesta in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, la nivel national, intre orele 10.00 - 12.00, in semn de avertisment, urmand ca in 14 - 15 septembrie sa organizeze un miting de amploare.

Un raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care supravegheaza si piata asigurarilor, arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Sursa foto: Tom Wang / Shutterstock