Ford a prezentat la Cluj-Napoca modelul de oras KA+, un hatchback cu 5 usi, care poate fi comandat incepand cu aceasta luna, la un pret de 9.900 euro cu TVA.

Primele unitati KA+ vor ajunge in showroom-uri la finalul lunii. KA+ este putin mai scurt decat Fiesta, dar este cu 29 de milimetri mai inalt, cu un interior optimizat care ofera cel mai mare spatiu in zona capului pentru pasagerii din fata si spatiu pentru picioare pentru pasagerii din spate in clasa din care face parte.

KA+ este un autoturism foarte practic, avand un portbagaj cu capacitate de 270 de litri – suficient pentru doua valize mari – plus plierea 60/40 a banchetei spate si 21 de spatii de depozitare pentru obiecte mici in habitaclu.

Zonele de depozitare includ MyFord Dock in centrul panoului de bord, care permite pasagerilor sa depoziteze, monteze si incarce dispozitive mobile precum telefoane si sisteme de navigatie, precum si spatii de depozitare in portierele din fata care pot sustine o sticla de 1 l, o sticla de 0.5lsi o umbrela mica. Un spatiu de depozitare ascuns la capatul panoului de bord este accesibil doar cand usa soferului este deschisa, permitand ascunderea obiectelor valoroase.

Motorizari Ford KA+

Noul KA+ are o gama de grupuri motopropulsoare bazate pe noul motor pe benzina Duratec de 1,19l. Disponibil in versiuni de 70 CP si 85 CP, motorul de 1,19 l este derivat din aceeasi gama ca motorul de 1,25 l disponibil pentru Fiesta si are temporizare variabila dubla independenta a arborelui cu came care sporeste performanta, eficienta consumului de carburant si reduce emisiile.

KA+ are un sasiu cu caracteristici special concepute, inclusiv sistemul de directie, arcurile si amortizoarele, bara anti-ruliu fata, axul de torsiune spate si anvelopele, precum si un sub-cadru fata si suporturi ale motorului imbunatatite.

Echipamente standard KA+:

Clientii pot selecta dintre cele doua versiuni KA+, un model standard de 70 CP si un model de 85 CP care are in plus:

  • Aer conditionat manual
  • Sistemul Ford de comunicatii si divertisment activat vocal SYNC - permite activarea vocala a unei game variate de aplicatii pentru smartphone
  • Ford MyKey - permite proprietarilor sa seteze limitele maxime ale vitezei si volumului audio si se asigura ca functiile de siguranta nu sunt dezactivate.

Toate modelele KA+ ofera specificatii extinse standard inclusiv geamuri fata si oglinzi exterioare actionate electric, inchidere centralizata cu telecomanda, sistem de siguranta cu 6 airbag-uri, Electronic Stability Control cu functia Hill Start Assist, Speed Limiter.

Cu modelul de 85 CP, clientii pot specifica o gama de functii optionale: aer conditionat automat, volan imbracat in piele, scaune fata incalzite, senzori de parcare spate, geamuri spate actionate electric si oglinzi exterioare rabatabile electric si incalzite, geamuri fumurii si jante aliaj 15”.

Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piete individuale si are aproximativ 53.000 de angajati la facilitatile proprii si aproximativ 68.000 de angajati cand sunt luate in considerate asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri