BMW ne prezinta o solutie de incarcare predictiva pentru masinile plug-in, BMW Digital Charging Service (DCS), disponibila de anul viitor in Germania si Olanda.

Serviciul de incarcare digitala optimizeaza tehnologia de incarcare pentru automobilele BMW i si BMW iPerformance si va fi extins intr-o faza ulterioara si pentru alte marci.

Dupa activare, serviciul efectueaza procesul de incarcare complet autonom. Serviciul de incarcare digitala BMW se bazeaza pe doua functii principale: incarcarea automobilelor optimizata in functie de energia solara si tarife.

In cazul incarcarii optimizata in functie de tarif, serviciul de incarcare digitala BMW aliniaza programul de incarcare la planul tarifar de energie electrica al clientului. Automobilul este incarcat automat la cele mai mici tarife ale energiei electrice, reducand astfel costurile.

In cazul in care acasa exista o solutie de producere de energie solara, serviciul de incarcare digitala BMW este sincronizat cu sistemul fotovoltaic intern. DCS anticipeaza momentele de productie de energie solara pe baza previziunilor meteo si a puterii sistemului fotovoltaic instalat si defineste un plan de incarcare. In acest fel, cantitatea de energie electrica care nu este consumata in casa, poate fi utilizata pentru incarcarea automobilului electric. Automobilul este incarcat automat in combinatia optima energie solara autogenerata – retea.

Noul serviciu este parte a portofoliului BMW 360°ELECTRIC. Serviciul de incarcare digitala BMW este rezultatul numeroaselor proiecte de cercetare si colaborare din SUA (BMW ChargeForward) si Germania (eMOBILie).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri