BMW a gasit o solutie pentru ca masinile electrice sa se incarce mai ieftin

BMW ne prezinta o solutie de incarcare predictiva pentru masinile plug-in, BMW Digital Charging Service (DCS), disponibila de anul viitor in Germania si Olanda.

Serviciul de incarcare digitala optimizeaza tehnologia de incarcare pentru automobilele BMW i si BMW iPerformance si va fi extins intr-o faza ulterioara si pentru alte marci.

Dupa activare, serviciul efectueaza procesul de incarcare complet autonom. Serviciul de incarcare digitala BMW se bazeaza pe doua functii principale: incarcarea automobilelor optimizata in functie de energia solara si tarife.

In cazul incarcarii optimizata in functie de tarif, serviciul de incarcare digitala BMW aliniaza programul de incarcare la planul tarifar de energie electrica al clientului. Automobilul este incarcat automat la cele mai mici tarife ale energiei electrice, reducand astfel costurile.

In cazul in care acasa exista o solutie de producere de energie solara, serviciul de incarcare digitala BMW este sincronizat cu sistemul fotovoltaic intern. DCS anticipeaza momentele de productie de energie solara pe baza previziunilor meteo si a puterii sistemului fotovoltaic instalat si defineste un plan de incarcare. In acest fel, cantitatea de energie electrica care nu este consumata in casa, poate fi utilizata pentru incarcarea automobilului electric. Automobilul este incarcat automat in combinatia optima energie solara autogenerata – retea.

Citeste si:
Lexus va prezenta primul model electric luna aceasta
Lexus va prezenta primul...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Noul serviciu este parte a portofoliului BMW 360°ELECTRIC. Serviciul de incarcare digitala BMW este rezultatul numeroaselor proiecte de cercetare si colaborare din SUA (BMW ChargeForward) si Germania (eMOBILie).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri