Miting de protest fata de pirateria din transporturile rutiere, pe 13 sau 14 decembrie, in Piata Victoriei din Bucuresti, anunta Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

"La aceste manifestari va participa un numar de aproximativ 5.000 de taxiuri, autobuze, autocare care apartin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane in regim taxi, transporturi prin curse regulate si PFA din taximetrie. Mitingul de protest se va desfasura sub organizarea Confederatiei COTAR. Facem mentiunea ca vor fi depuse cereri de protest la aceeasi ora, in aceeasi zi, in toate marile orase", spun reprezentantii COTAR.

Pirateria in transportul de persoane a devenit o activitate tolerata si nesanctionata de autoritatile romane, considera transportatorii.

"Activitatile ilegale, neautorizate, nelicentiate de transport persoane in regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice de tipul UBER, incalca dreptul la concurenta loiala si conduc la disparitia activitatii de taxi in conditii legale. Desi firmele care practica pirateria incearca sa creioneze alta situatie juridica, sustinand ca activitatea lor doar faciliteaza relatia de ride-sharing si ofera si persoanele interesate de aceste servicii, aceste firme desfasoara in fapt activitatea de dispecerizare si transport persoane in regim de taxi, aspect care rezulta atat din functiile aplicatiei Uber, cat si din calitatea in care actioneaza soferii, modul de lucru al acestora si din relatia acestora cu partenerii UBER (societati comerciale si soferi)", mai spun reprezentantii COTAR.

In timp ce transportatorii care prin curse regulate si taxi sunt supusi controalelor drastice din partea autoritatilor, clientii apeleaza la cursele ilegale, care sunt mai ieftine tocmai pentru ca nu se platesc taxele si impozitele prevazute de legislatia in vigoare pentru cei care fac transport de persoane in mod legal.

Citeste si:
Miting pentru aplicarea Legii de combatere a ambroziei, in Kiseleff
Miting pentru aplicarea Legii...

"Noi nu cerem sa dispara concurenta de pe piata, ci sa se autorizeze, conform legislatiei in vigoare. Astfel vom avea o concurenta legal autorizata. Legea romaneasca trebuie sa protejeze activitatile legale si sa gaseasca mijloace de descurajare a activitatilor ilegale", spun reprezentantii COTAR.

Oficialii Uber Romania spun, dupa ce Gabriela Firea a anuntat ca vrea sa interzica acest serviciu, ca isi doresc sa discute despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si ca astfel de aplicatii pot reduce aglomeratiile urbane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ce măsuri urgente ar trebui luate în transporturile rutiere
Setari Cookie-uri