In testul pentru anvelope de vara desfasurat anul acesta de revista pentru autoturisme AutoBild allrad (No. 4/18), modelul ContiSportContact 5 SUV a fost cotat ca „cel mai bun din cadrul testului”, dupa o serie de teste pe suprafete umede si uscate si off-road. Tipul de anvelope dezvoltat de Continental in Hanovra a castigat in fata altor sapte competitori din Europa, America si Asia.

Expertii au testat anvelopele 265/60 R 18 in 15 categorii pe sosele umede si uscate, precum si pe iarba, pietris fin si grosier, nisip si noroi. Dimensiunea anvelopelor este potrivita pentru masini off-road mari si SUV-uri; automobilul folosit pentru test a fost un model Mercedes G. “O anvelopa premium, care prezinta calitati exceptionale de manevrabilitate pe toate tipurile de suprafete, precizie ridicata a directiei si distanta de franare scurta in conditii umede si uscate”, s-a precizat in rezumatul raportului de test, in cadrul caruia tipul de anvelopa oferit de Continental a obtinut calificativul “exceptional” si „cel mai bun din cadrul testului”.

Anvelopa ContiSportContact 5 SUV s-a diferentiat de celelalte in timpul testului datorita performantei echilibrate. A obtinut primul loc atat la proba franarii pe drum uscat, cat si la testele pe pietris si pe pista circulara umeda. Acest tip de anvelopa a prezentat o performanta de manevrare foarte buna pe sosele umede si uscate, completata de distanta de franare scurta pe suprafete umede si rezistenta mica la rulare.

  • Revista pentru masini testeaza opt anvelope de vara pentru SUV pe sosea si off-road
  • Anvelopele 265/60 R 18 sunt adecvate pentru modelele off-road mari si SUV-uri
  • Anvelopele Continental prezinta "calitati exceptionale de manevrabilitate pe toate suprafetele"