Modelul Porsche 917 este una dintre cele mai importante masini de curse din toate timpurile, printre realizarile sale numarandu-se prima victorie a marcii in Cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar si aparitia in pelicula "Le Mans".

Cu toate acestea, compania nu a avut niciodata in planuri o versiune legala pe drumurile publice a modelului, insa un amator in ale curselor cu motor, Claudio Roddaro, a decis sa faca asta, transformand o masina clasica intr-un vehicul ce poate fi folosit pe sosele.

Patimasul iubitor de masini s-a folosit in proiectul sau nebunesc de o ciudatenie din istoria modelului Porsche 917. In anul 1974, Count Rossi, unul dintre managerii firmei Martini & Rossi, care a sponsorizat multe dintre masinile de curse Porsche, a cumparat un model 917 de la firma germana. Dupa cateva modificari minore, printre care si adaugarea unor amortizoare de zgomot, acesta a reusit sa convinga autoritatile din Alabama sa-i acorde dreptul sa circule pe drumurile publice. Cu toate aceste autorizatii, Count Rossi a facut pasul spre drumurile din Europa.

Citeste continuarea pe Cars.ro

Citeste si:
Piata auto va depasi 200.000 de unitati anul acesta
Piata auto va depasi 200.000...

Sursa foto: Cars.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primele imagini referitoare la noua generatie Honda Jazz