Olanda a anuntat ca va interzice masinile diesel si pe benzina incepand din 2030, iar olandezii au inteles acest lucru. In aprilie, acestia au cumparat cu 170% mai multe masini plug-in decat in urma cu un an, scrie treehugger.com.

Olanda este cunoscuta pentru infrastructura sa care sprijina mersul pe bicicleta, insa chiar si asa exista destul de multi soferi in aceasta tara. Cu toate acestea, interzicerea masinilor cu combustibil fosil nu este suficienta.

Pentru a interzice autoturismele cu motoare cu ardere interna, guvernul olandez va trebui sa creasca rapid alternativele de transport. Pana in 2025, toate autobuzele din Amsterdam vor fi pe deplin electrice.

Chiar daca in aprilie, vanzarile de masini noi plug-in au crescut cu 170% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, volumele sunt inca mici, de doar 973 de masini.

Modelele plug-in reprezinta in prezent 3,2% din piata de automobile noi din Olanda, dar ratele de crestere de peste 100% - daca pot fi sustinute - vor conduce la o transformare destul de rapida a pietei.

Odata ce consumatorii incep sa puna sub semnul intrebarii valoarea de revanzare a masinii, odata ce statiile de benzina incep sa fie mai putine si la distante mai mari, odata ce autovehiculele pe gaz si motorina nu vor mai avea voie in orase si, odata ce statiile de incarcare pentru masini electrice de-a lungul autostrazilor vor fi pretutindeni, ar trebui sa apara o schimbare in piata auto.

Cum 20% dintre americani spun ca urmatoarea lor masina va fi electrica, probabil ca vom vedea si rate de crestere similare pe piata auto europeana.

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri