Ministrul Transporturilor: Nu pot fi gata proiecte de zeci de milioane de euro cu 100 de muncitori si 70 de utilaje

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat joi, in cadrul conferintei "Connecting Europe through Innovation" ca firmele care construiesc autostrazi de zeci de milioane de euro nu au cum sa termine la timp aceste lucrari cu 100 de muncitori si 70 de utilaje, "anvergura" companiilor castigatoare fiind mult mai mica in realitate decat "pe hartie", noteaza Agerpres.

"Starea lucrarilor pe santiere este mult sub asteptari. Am avut discutii cu toti contractorii de pe aceste santiere, care m-au asigurat ca vor respecta termenele de executie. Insa, pe mine nu m-au convins ca tintele de executie pentru proiecte de zeci de milioane de euro pot fi atinse cu 100 de muncitori si 70 de utilaje. Anvergura companiilor care au castigat aceste lucrari este extrem de mare pe hartie si mica in realitate. Nu ma feresc sa spun acest lucru", a spus Sova.

Ministrul a adaugat ca au fost depasite barierele legate de exproprieri, iar ritmul lucrarilor este foarte lent.

"Din pacate, constat ca de la documente pana la sosea e o cale lunga, uneori prea lunga, de cele mai multe ori din vina partajata administratie-antreprenori. Am depasit deja barierele legate de exproprieri. Facem un efort, dar ritmul lucrarilor este extrem de lent. E pacat ca ratam o sansa cu totii sa respectam termenele propuse", a continuat ministrul Transporturilor.

Sova a precizat ca Romania se confrunta cu o criza a fortei de munca in aceasta perioada, mai ales in constructii.

Citeste si:
Metrou Drumul Taberei: La ce interval de timp vor sosi în stație...
Ministrul Transporturilor:...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

"Nu dau vina, ci caut solutii. Probabil administratia trebuie sa faca un efort", a adaugat oficialul guvernamental.

Sursa foto: Romulus Bruma / Agerpres foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri